Kerstconcert

Pallieterke,

Hare Majesteit en ikzelf geven binnenkort opnieuw een kerstconcert in het paleis van BruX-ssel. Om besparingsredenen zullen dit jaar alleen ons Matil en ik instaan voor de uitvoering ervan. Het is te zeggen, Hare Majesteit speelt de eerste viool en ik speel op mijne poot. Wij zullen samen voor de gestelde lichamen een scherzo of een “plaisanterie” ten gehore brengen. De rest van de familie (Astrid, Laurent) is niet uitgenodigd, en mijne Papa en mijn Mama zijn nogmaals met vakantie.

Dat op mijn poot spelen, heb ik de laatste tijd al dikwijls moeten doen.

Het begon al met de vele vluchtelingen die wij een onderdak bezorgen in de verschillende leegstaande lokalen van onze paleizen in BruX-ssel en La(e)ken. Die sloebers waren altijd aan het reclameren dat het eten van de koninklijke keuken niet goed genoeg was, en dat om 8 uur de lichten gedoofd werden. Met alle permissie, maar wij moeten ook besparen op de elektriciteitsfactuur, zeker nu ze ook nog eens de gratis kWh, die wij van Steve zaliger gratis gekregen hadden, afgepakt hebben.

Gedurende die gebeurtenissen in Parijs was ik, om gezondheidsredenen, met mijn echtgenote in Bretagne. We hebben er voetbaden genomen in speciale modder, om mijn koninklijke eksterogen te soigneren. Op de foto’s die het hotelpersoneel stiekem genomen heeft, op aanstoken van de Franse geheime dienst of van de Franse pers – om eens met ons te kunnen lachen –, kan je niet zien dat ik met mijn voeten in een kom met modder zit. Je kan wel zien dat ik een lelijk gezicht trek, omdat het drankje dat ze tezelfdertijd serveerden ons niet smaakte. Ze noemen dat ginder “du Pinard” of zoiets.

Ik zou eigenlijk ook op mijn poot moeten spelen omdat jullie in uw blad van 3 december vergeten hebben mijn sinterklaasbrief af te drukken. Mag ik u eraan herinneren dat ik in die brief aan de goedheilig man vroeg om er eens voor te zorgen dat de pree van mijne Papa en van onze Lorre zou worden opgetrokken tot boven het bestaansminimum. Je kan die brief nu misschien doorsturen naar le Père Noel. Die staat, samen met Sinterklaas en de Vlamingen, in de top drie van de categorie “cadeautjes geven”.

Enfin, de royale groeten uit La(e)ken van uw koning, Hare Majesteit de koningin, de kroonprinses en de ganse sibbe.

Flupke van België