2015-50_03_Nieuwsfeit van de week (Medium)Pieten zonder vegen

Nederlanders die in eigen land hun dikte hebben van de hetze tegen de traditionele Zwarte Piet, kunnen in Antwerpen hun hart komen ophalen, want hier is de échte nog welkom, deed N-VA-schepen Koen kennis de noorderburen kond. Gelogen en bedrogen foeterde het Vlaams Belang bij monde van Filip Dewinter, want die als échte opgevoerde Piet, is een “veegpiet”, waarmee de Scheldestad door de knieën gaat voor “de politieke correctheid die steeds meer onze tradities uitholt”. Omdat de blijde intrede van Sint en zijn knechten in de koekestad in handen is gegeven van de (V)RT, op kosten van Jan met de pet, moesten Nederlandse bezoekers en Antwerpse autochtonen vrede nemen met Witte Pieten die met wat zwarte vegen politiek correct waren bijgewerkt. Niet naar de zin van die Vlaams Belangers die vorige vrijdag aan de Grote Markt verzamelden voor een stadswandeling met acht Zwarte Pieten zònder vegen uit de pan.