2015-51_15_Sport (Medium)Open brief aan Bob Peeters

Als speler was een breedlachende Bob Peeters nooit ver weg. Het jongensachtige dat u kenmerkte, is intussen wat verdwenen. Begrijpelijk, na de ezelsstamp waarmee ze u bij Lokeren aan de deur hebben gezet, om vervolgens platvos en ondergraver Georges Leekens met de loftrompet binnen te halen. Het toestand bij Westerlo is ook niet om vrolijk van te worden. We kunnen verstaan dat ge als trainer van een ploeg in nesten weinig redenen hebt om het uit te proesten. We zien nog niet te veel trainers die lachend door het leven gaan. Hein Vanhaezenbroeck is een uitzondering op de regel; hij bewijst dat ge ook zonder vieze snuiten te trekken resultaten kunt behalen. Ze zullen het bij AA Gent graag beamen.

Echter, Westerlo is AA Gent niet. En ge moet lef hebben, of aan zelfkwelling doen, om midden in het seizoen de sportieve leiding te nemen van een ploeg die aan de staart bengelt. Laat het ons bij lef houden, en bij geloof in een goede afloop. Wat in de recente wedstrijd tegen Racing Genk al gedeeltelijk bewaarheid werd. Uw pupillen verspeelden op de valreep de verdiende zege, maar ze lieten zien dat ze kunnen voetballen en dat ze een vuist kunnen maken. De pech waarmee uw ploeg het voorbije weekeinde te maken kreeg, kan niet eeuwig blijven duren.

Hoop doet leven en de competitie is nog lang. Het siert manager Herman Wijnants dat hij honderd procent achter zijn trainer staat en zo het voorbeeld geeft aan de Kempense inboorlingen om erin te blijven geloven. In de hoop dat we over enkele maanden nog eens een breedlachende Bob Peeters als redder van de Parel van de Kempen mogen lauweren.

Vooruit met de geit, Bob!


Passionele Mac  

Als ze bij het Echt Antwaarps Theater ooit een komiek nodig hebben, kunnen ze altijd bij Georges Leekens terecht. Wat hij met een uitgestreken gezicht aan Gazet van Antwerpen vertelde, behoort tot het meest koddige dat we ooit in een vraaggesprek te horen kregen. “Voetbal draait voor mij niet om geld, maar om de passie. Als de passie blijft, dan wil ik hier graag lang blijven, zoals de voorzitter hoopt, om van Lokeren weer een gevreesde club te maken.” We zullen de uitspraak van Lokerenvoorzitter Roger Lambrecht dan maar met een korrel zout nemen. “Ge kent Georges toch? Als hij elders meer kan verdienen, is hij weg.” Kletskoek! Louter om de passie is het te doen. En die kan hevig oplaaien. Bij het niet meer te tellen aantal clubs waar Mac the Knife de revue gepasseerd is, kunnen ze dat met de hand op het hart bevestigen.

Niet bang

Het gevreesde Lokeren, waar Leekens aan werkt, kwam tegen KV Mechelen niet verder dan een gelijkspel. Zo vreesaanjagend was het allemaal niet. We hebben bij de elf Mechelse kostgangers niemand gezien die met een ei in zijn broek speelde, zelfs niet toen Leekens breed gesticulerend en met een angstaanjagend gezicht iedereen bang probeerde te maken Achter de Kazerne. Hij zal er iets anders moeten op vinden. Waardoor het spektakel eindigde op één-één, met een eerlijke puntendeling.

Feestelijke week

Of we vergeten zijn dat AA Gent zich geplaatst heeft voor de achtste finales van de Champions League? Verre van. Daarvoor hebben we te veel genoten van de match en de overwinning tegen Zenit. De voorbije week was voor de Buffalo’s alvast een voorproefje op de eindejaarsfeestelijkheden, met in geschenkverpakking de nederlaag van Club Brugge op het veld van Standard. En het gelijkspel van Anderlecht in eigen huis tegen een meer dan verdienstelijk Oostende. Al raden we Gent aan nog niet te hard van stapel te lopen. De echte feestelijkheden beginnen pas met het voor ons overbodige aanhangsel, de play-off 1. Er zal nog veel water door de Schelde en de Leie vloeien eer het zover is.

Loting

Haal uw tricolore Jupilervlag maar al van onder de mottenballen. De Rode Duivels kennen inmiddels hun tegenstrevers die ze in de eerste ronde van het EK in Frankrijk gaan verpletteren. Bondsvoorzitter De Keersmaecker ziet de loting wel zitten. Hij voorspelt, met de natte vinger die hem eigen is, spektakel in de openingswedstrijd tegen Italië. Dat de Azzurri maar al beginnen te bibberen. Zeg dat de Swa het gezegd heeft.

Hoerastemming

Dan volgen matchen op het scherp van de snee tegen Ierland en Zweden. “Die hebben ook degelijke ploegen”, volgens De Keersmaecker, die ons verbaast met zijn doorzicht. “We mogen die twee ploegen niet onderschatten”, waarschuwt de oordeelkundige bondsvoorzitter, wat hem niet weerhoudt om met een koppel pennentrekken te schetsen hoe de Rode Duivels de beker gaan winnen. Alsof de andere ploegen er gaan bijlopen voor kiekenvlees.

Matchwinnaar

Wim Kustermans is in Dessel en omstreken wereldberoemd, maar veel verder reikt zijn roem niet tot dusver. Toch verdient de knaap op zijn minst een staande ovatie voor de manier waarop hij tegen Antwerp een serie ‘gemaakte’ doelpunten uit zijn kooi ranselde. Tot wanhoop van de rood-witte aanhang die op meer dan een brilscore had gerekend. Het kan niet elke week kermis zijn. Zelfs niet op de Bosuil, waar tribune I in een nieuw kleedje werd gestoken dat gezien mag worden. Om alweer geen kwade vrienden te maken, geven we grif toe dat de tribunes van het Olympisch Stadion op het Kiel onovertrefbaar zijn en dat de tribune van Berchem Sport het verdient om geklasseerd te worden als historisch erfgoed. Iedereen tevreden?

Heer en meester

We zijn een beetje boos op Wout van Aaert. Langs de ene kant wint hij, op een zeldzame tweede plaats na, alles wat er te winnen valt, waardoor het allemaal wat eentonig wordt. Langs de andere kant kunnen we moeilijk verzwijgen dat hij in de Zilvercross in Mol zijn meesterschap toonde en zijn twaalfde overwinning van het seizoen boekte. Waar gaat dat eindigen? Alleszins niet in de Superprestigecross van Francorchamps, die een dag later volgde. Met alweer een afgemeten zege voor… jawel, de ongenaakbare.