Onbestaande tank

Yvan Mayeur, PS-burgemeester van Brussel, tilt zwaarder aan de veiligheidsmaatregelen van de regering dan aan het feit dat de terreuraanslagen in Parijs, Madrid en Casablanca in “zijn” Brussel werden voorbereid. Volgens hem was het inzetten van een “tank” een onderdeel van een komplot van Jan Jambon om de reputatie van Brussel onderuit te halen: “Desastreus! Dat diende volstrekt tot niets, behalve om het imago van Brussel kapot te maken. Dat er militairen op de Grote Markt lopen, kan ik gezien de omstandigheden nog begrijpen. Maar een tank? […] Ik denk dat het met opzet is gedaan. Ik denk dat men in dit land niet van Brussel houdt, en dat sommigen het blijkbaar een slimme zet vinden om de hoofdstad voor de hele wereld te kijk te zetten en te bekladden.” Alsof de reputatie van Brussel niet beklad is door de terreur en de alomtegenwoordige criminaliteit, maar door het optreden van leger en politie. Bovendien rolde er door Brussel zelfs niet één tank. Het voertuig dat de rode razernij van Mayeur had opgewekt, was helemaal geen tank. Het was een licht pantservoertuig op wielen. Alle westerse legers en de meeste politiediensten hebben zo’n voertuigen om hun soldaten en agenten te beschermen tegen geweervuur. Maar een echte tank met een kanon, rupsen en zware bepantsering is nog iets heel anders.

Tornado Jill

De klimaattop in Parijs geeft hysterici van allerlei slag weer een uitstekende gelegenheid om hun apocalyptische visioenen op de wereld los te laten. De Bijbelse plagen verbleken erbij. Ook weervrouwtje Jill Peeters houdt zich – als ze niet op stormen jaagt – met het klimaat bezig. Genoeg om door de pers tot ‘experte’ te worden gebombardeerd. In de kranten en op de eigen huiszender VTM kreeg ‘Tornado Jill’ uitgebreid de kans om haar waarheid te verkondigen. Een soms behoorlijk bizarre waarheid, als u het ons vraagt. Zo beweert Jill zonder blikken of blozen dat de burgeroorlog in Syrië te wijten is aan de ‘aanhoudende droogtes’ van de afgelopen jaren. Ook de “Arabische Lente” koppelt ze zonder enige twijfel aan de opwarming van de aarde. ‘Deze klimaatconferentie draait om niet minder dan om het bewaren van de wereldvrede’, beweert ze met stellige zekerheid. Euh… Mogen wij Jill de voorzichtige raad geven om, voor ze nog eens op stormjacht gaat, toch eerst de spoken uit haar eigen hoofd te verjagen?

De lange tenen van Montasser

Montasser AlDe’emeh, één van de bekendste bestrijders van gewelddadige radicalisering, en auteur van De Jihadkaravaan, werd door de Brusselse politie behoorlijk hard “gefouilleerd”. De man kreeg vorige week meteen een breed platform om in alle media erg verontwaardigd te klagen over die aanpak door wat hij noemde “racistische agenten”. Het duurde even (waarom zo lang?), maar de politie liet weten dat de auto van AlDe’emeh geseind stond na het filmen van wachtposten in Brussel. Bovendien zou hij toen voor een controle zijn gevlucht… De politie die vraagt naar pas en gsm, wat een schending van de mensenrechten. Een verhaal waarvan de staart nog moet volgen, toch? Activist Dyab Abou Jahjah en anderen organiseerden meteen een betoging tegen de harde terreuraanpak. Een indrukwekkende massa van 65 personen manifesteerde vorige zaterdag aan het kabinet van minister Jan Jambon. De rest van het weekend werd om het halfuur in alle nieuwsbulletins bericht over dit massagebeuren.

Islam en Daarkom

Al te vaak horen we als verklaring voor het ontsporen van moslimjongeren, dat “we” niet genoeg gedaan hebben om hen aanvaard te maken.

Mogen we daar lichtelijk aan twijfelen? Graag verwijzen we naar het Daarkom-project van onze vriend Bert Anciaux. Die moest en zou in Brussel een Vlaams-Marokkaans Culturenhuis oprichten, onder de naam Daarkom. Bedoeling was Marokkaanse jongeren kennis te laten maken met de Marokkaanse cultuur. Nu ja, sinds 2006 zijn er af en toe activiteiten in het gebouw. Het hele initiatief is geflopt en blijft floppen, en het kostte de Vlaamse gemeenschap tot nu zo’n 8 miljoen euro.

Op 11 en 18 december kunt u in Daarkom terecht voor “Arabische lessen voor volwassenen-Cours Arabe pour adults”. Goed om weten is dat alle berichten op de Facebookpagina van Daarkom in twee talen zijn (Frans en Nederlands). Behalve dan het bericht voor het nieuwjaarsfeest op 31 december. Die affiche wordt enkel in de Franstalige versie weergegeven. Ook in het Frans wordt reclame gemaakt voor het debat op 19 december, georganiseerd door de vzw Achdiliya Al Ajibiya: “L’Islam: religion d’amour et de Paix”. Het debat kadert in het islamitische feest “Mawlid an-Nabi”, dat is de dag waarop de geboortedag van de profeet Mohammed wordt gevierd. U bent welkom in Daarkom.

’t Is maar dat u weet wat de Vlaamse overheid met uw belastinggeld uitspookt. Met dank aan Bert Anciaux.

Fosiel van de dag

U kon verleden week in onze pers uitgebreid vernemen dat ons landje de prijs kreeg “Fossiel van de dag” op de Klimaatconferentie in Parijs.

De prijs heeft niets te maken met de feitelijke klimaatbijeenkomst van de Verenigde Staten, maar wordt uitgereikt door een aantal ngo’s en milieuorganisaties die zichzelf graag in de kijker zetten.

Wie het filmpje van de prijsuitreiking op YouTube bekijkt, zal niet anders kunnen dan beamen dat het slecht straattheater is van een aantal linkse beroepsagitatoren.  Onze media hebben er alles aan gedaan om de prijs “Fossiel van de dag” voor te stellen als héél belangrijk, maar in realiteit stelt het niets voor.

De prijs wordt trouwens elke dag uitgereikt: Op dag 2 werd de prijs uitgereikt aan de International Maritime Organization en The International Civil Aviation Organization. Op dag 3 kregen twee andere internationale organisaties de prijs toebedeeld. Op dag 4 kreeg Denemarken de prijs en op dag 5 ging het “Fossiel” naar Saoedi-Arabië. En zo gaat het elke dag verder.

In onze pers kreeg de uitreiking van die prijzen absoluut geen aandacht, het beste bewijs dat de prijsuitreiking van geen enkel belang is. Alleen de prijsuitreiking aan België werd uitgebreid in het nieuws gebracht, want daarmee kon men de “rechtse” regering van de N-VA nog eens aanvallen.