Personeelszaken

Pallieterke,

Na het huwelijk van Amedeo, de oudste zoon van mijn zus Stridje, met zijn Romeinse schone woont het koppel op het kasteel Stuyvenberg, hoewel ze officieel in Ukkel een villa hebben. Die villa werd destijds aangekocht door Stridje en haar prins Lorenz, aartshertog van Oostenrijk-Este. Ik denk dat dat meer een financiële operatie was, om onkosten van de belastingen te kunnen aftrekken.

Het is eigenlijk zo dat mijn neef en aangetrouwde nicht niet over het ganse kasteel kunnen beschikken. De overige lokalen worden bezet door een vreemd allegaartje.

Hoewel tante Fabi al meer dan een jaar dood is, verblijven er in die lokalen van kasteel Stuyvenberg nog een aantal bedienden. Niemand weet met hoeveel ze zijn – men spreekt van 5 à 9 personen – en niemand weet eigenlijk wat ze er uitrichten. Ik denk dat ze nog altijd bezig zijn met het geld van de erfenis van onze tante te tellen.

Naast hetgeen wij gekregen hebben en hetgeen vertrokken is naar Spanje met dat zogenaamde zangkoor van haar uitvaartmis – dat  eigenlijk samengesteld was uit neven en nichten van tante Fabi –, moet er dus nog een pak duiten verborgen zijn. Als het goed is, zijn ze ook weg met die diadeem die ze in 1960 van generalissimo Franco mocht ontvangen ter gelegenheid van haar huwelijk met nonkel Beau.

Enfin, de royale groeten uit La(e)ken van uw koning, Hare Majesteit de koningin, de kroonprinses en de ganse sibbe.

Flupke van België