2016-04_08_Buitenlands spervuur (Medium)Profetische woorden

Umberto Bossi, leider van de Lega Nord, was in 2003 nog minister in de regering-Berlusconi. Toen al kwamen er elke maand duizenden illegalen met bootjes naar Italië afgezakt. Het waren nog niet de honderdduizenden die nu Europa overrompelen, maar het was wel de voorbode. Bossi eiste toen dat de Italiaanse marine die schepen met kanonvuur zou terugdrijven. Er moesten eerst enkele waarschuwingsschoten gelost worden, maar als die genegeerd werden, moest de marine desnoods gericht schieten, “zonder te veel te praten”. “Een kanon om iedereen uit te schakelen die op dat schip zit. Anders kunnen we nooit een eind maken aan dit probleem.” Zelfs het sentimentele gepraat over de klassieke “ongewapende vrouwen en kinderen” die altijd in de propaganda opduiken, deed Bossi niet terugkrabbelen: “De illegale immigranten moeten verjaagd worden. […] De marine en de kustwacht moeten onze kusten verdedigen en daarvoor desnoods hun kanonnen gebruiken.” Bossi dreigde zelfs uit de regering te stappen als dat niet gebeurde. Zover kwam het echter nooit. Toen werd Bossi in de media afgeschilderd als een moorddadige gek. Maar nu is wel duidelijk dat hij gelijk had. Had men toen naar hem geluisterd, zouden er misschien twee of drie schepen zijn gekelderd en zouden enkele tientallen of honderden immigranten zijn verdronken. Maar de anderen zouden hun les wel hebben geleerd. De invasie zou in de kiem zijn gesmoord. Intussen zijn er al duizenden illegalen verdronken, en Europa wordt overspoeld door een regelrechte invasie van moslims en Afrikanen. De zachte heelmeesters hebben stinkende wonden gemaakt. Misschien wel dodelijke wonden. En binnenkort zullen we toch naar de Bossi-oplossing moeten grijpen…

Grenzen

Zweden en Denemarken hebben opnieuw grenscontroles ingevoerd. Slovenië gaat een limiet stellen aan het aantal asielzoekers dat nog binnengelaten wordt. Allemaal maatregelen die nuttig en noodzakelijk zijn, maar ook onvoldoende. De grenscontroles hebben de invasie vertraagd, maar niet stopgezet. Dat kan alleen met echte hekkens en versperringen, van het soort dat de Hongaren vorig jaar al hebben gebouwd. Een voorbeeld dat nu door Macedonië wordt gevolgd. We kunnen alleen maar hopen dat het plan om Griekenland uit de Schengenzone te zetten, inderdaad wordt doorgevoerd. Als dat gecombineerd werd met versperringen en een keiharde “Hongaarse” blokkade langsheen de Griekse noordgrens – eerst zien en dan geloven! – dan zal de belangrijkste invasieroute eindelijke afgesneden zijn. De Grieken zullen dan hun verdiende loon krijgen: ze zullen opgescheept zitten met honderdduizenden moslims die ze naar ons hadden willen doorsluizen. Maar dan zullen die volksverhuizers ongetwijfeld proberen met bootjes naar Italië over te steken, en dan blijft opnieuw alleen de optie-Bossi over.

Bezette gebieden

Islamitische Staat heeft aangekondigd dat het “Al-Andaluz” wil heroveren. Dat is in islamitisch taalgebruik niet alleen Andaloesië, maar heel Spanje. De moslims hebben dat ooit onder de voet gelopen, gebrandschat en leeggeplunderd en er tienduizenden slaven weggesleept, dus vinden ze dat dat land nog altijd van hen is. Nee, met de “bezette gebieden” bedoelen de moslims écht niet alleen Judea, Samaria, Jeruzalem of Israël. Overigens, dat is geen typisch IS-standpunt: op veel kaarten die in islamitische landen worden gebruikt, staat Spanje nog altijd aangegeven als islamitisch gebied. Net zoals vele Turken – en echt niet alleen van Erdogans partij AKP! – heimelijk vinden dat de Balkanlanden eigenlijk van hen zijn, omdat ze ooit door de Osmanen werden veroverd. In een eerste fase heeft IS een golf van aanslagen aangekondigd tegen toeristen in Spanje. Dat zou de Spaanse economie, die toch al wankel is, volledig ontwrichten. Even terzijde: we hebben alle sympathie voor de Catalaanse onafhankelijkheid, maar de Catalanen zouden wel eens schoon schip moeten maken in eigen land: Barcelona is momenteel zowat de hoofdstad van alle jihadi’s in Spanje.

“Hongerige beesten”

Imam Sami Abu-Ysuf van een moskee in Keulen verklaarde in een interview dat de aanrandingen in die stad veroorzaakt zijn door de vrouwen die zich provocerend hadden gedragen: “De wijze waarop ze gekleed waren, was één van de redenen waarom de moslimmannen de vrouwen verkracht of aangerand hebben. Als je halfnaakt en geparfumeerd rondloopt, dan kunnen zulke zaken gebeuren. Zo rondlopen is olie op het vuur gooien!” In het islamitische jargon betekent “naakt” of “halfnaakt” niet hetzelfde als bij ons. Die termen worden ook gebruikt om vrouwen aan te duiden die geen sluier dragen. Deze imam is geen unicum. Hij verkondigt alleen de algemene consensus in de islamitische wereld. Alleen zijn de meeste imams sluw genoeg om dat in de westerse media niet luidkeels rond te bazuinen. In 2006 veroorzaakte een hooggeplaatste sjeik in Australië al een rel door vrouwen zonder een hoofddoek te vergelijken met “vlees dat hongerige beesten aantrekt”. Die beesten waren moslimmannen. In een reactie op een reeks groepsverkrachtingen door Libanese moslims in Australië zei die sjeik letterlijk: “Als je vlees onbedekt op straat of in de tuin neerlegt en een kat eet het op, wie is dan schuldig, de kat of het vlees? Het onbedekte vlees is het probleem. […] Als ze in haar kamer was, of in huis met een hoofddoek om, dan was er geen probleem geweest.”

Doofpotoperatie gaat door

Ondanks dagenlange pogingen om alles in de doofpot te stoppen, kwamen de massale aanrandingen in verschillende Europese steden toch in de openbaarheid. Niet dankzij de media, ondanks de media. Die publiceren nu met mondjesmaat af en toe enkele berichten over asielzoekers of illegalen die misdaden plegen. De doofpot wordt eventjes op een kier gezet, om wat stoom te laten ontsnappen, maar voor ieder feit dat men laat doorsijpelen, steekt men er nog altijd tien of honderd in de doofpot. Als één van de vele voorbeelden nemen we de misbruiken in de zwembaden van de Saksische stad Zwickau. Bij verschillende incidenten kwamen daar islamitische vrouwen en kinderen – de meest gefilmde, “onschuldige” lievelingetjes van de media – naar het kinderzwembadje en deden daar ostentatief hun “grote boodschap” in het water, tot er overal uitwerpselen dreven en de Duitse families met hun kinderen op de vlucht sloegen. Een mannelijke asielzoeker masturbeerde openlijk in de jacuzzi. In hetzelfde zwembad moesten redders tussenbeide komen toen asielzoekers met geweld probeerden binnen te dringen in de kleedkamers voor vrouwen. Het zwembad moest gesloten worden, zogenaamd voor onderhoudswerken. Bij andere “incidenten” in zwembaden, onder andere in München, werden meisjes van elf en jongetjes van drie (!) seksueel gemolesteerd door benden migranten. De politie arresteerde enkele daders. Maar dat waren Syrische en Afghaanse asielzoekers, dus men liet hen daarna weer vrij. Iets over gelezen in onze media?

Tegennatuurlijke alliantie

Het sjiitische Iran en het soennitische IS zijn aartsvijanden. In Syrië en Irak slachten hun strijders elkaar al maandenlang af. Maar in de Sinaï is een tegennatuurlijke “tripartite” ontstaan tussen Iran, IS en het eveneens soennitische Hamas, dat al heel lang door Iran wordt bewapend, getraind en gefinancierd. Maar de alliantie tussen Iran en IS in de Sinaï is nieuw. Die drie gelegenheidsbondgenoten hebben hun krachten gebundeld tegen twee gemeenschappelijke vijanden: Egypte en Israël. Ooit ontploft dat bondgenootschap, waarschijnlijk in een zoveelste islamitische broederstrijd, waarschijnlijk met de heerschappij over de Gazastrook als inzet. Intussen kan dat onzalige drietal veel bloedvergieten veroorzaken. De strijd tussen sjiieten en soennieten heeft al tot een verzwakking van de coalitie tegen IS geleid: de Saoedische luchtmacht voert geen aanvallen op IS meer uit. Ze heeft de handen vol met het bombarderen van pro-Iraanse sjiieten in buurland Jemen.

AfD groeit

Volgens de recentste peilingen in Duitsland wordt de rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) voor het eerst groter dan de Groenen. De AfD zou op 11 procent staan, een winst van twee procent. Dat bleek vorige week uit de politieke barometer van ZDF. Volgens peilingen van de ARD (Deutschlandtrend) zou AfD 10 procent halen. Merkel krijgt het lastig; met 37 procent blijft haar CDU de grootste partij, maar dan wel met de laagste score in vier jaar, en gegarandeerd troebelen bij de drie deelstaatverkiezingen van maart 2016. Uit almaar meer peilingen blijkt dat de crisis zwaar op de populariteit van de kanselier weegt, zeker na nieuwjaarsnacht in Keulen. Volgens een ander onderzoek zegt 56 procent van de Duitsers dat Merkel slecht werk levert bij de aanpak van de vluchtelingencrisis. Een kleine helft (48 procent) beweert bang te zijn voor vluchtelingen. 70 procent meent dat er een verband is tussen de toestroom van vreemdelingen en de toegenomen criminaliteit.