Dacht u dat alleen in Duitsland en Zweden bedriegers de politie leiden op voorwaarde dat ze racistische allochtonen beschermen? Wel, dan kent u Nederland Stasiland nog niet.

Hard optreden tegen protesten

De politie spot er niet meer mee, melden de Nederlandse kranten. Flexibele Interventieteams staan aan de grens en houden verdachte busjes tegen. Rond de AZC’s (asielzoekerscentra) proberen ze schurken af te schrikken die gelukszoekers in de criminaliteit en de prostitutie dwingen. De politie heeft al 430 auto’s van ronselaars geïdentificeerd. Tolken moeten voortaan letterlijk vertalen en op die manier hoopt men de vele asielleugenaars te ontmaskeren. Haast als een toemaatje komt de aap uit de mouw: de politie gaat harder optreden tegen mensen die “vluchtelingen” lastigvallen of hun komst met geweld en protest onmogelijk maken. Dat is de theorie; in de praktijk blijkt dat de Nederlandse politie Stasi-methodes hanteert om het protest de kop in te drukken; om met intimidatie de vrijheid van mening de nek om te draaien, want de instromende grotendeels mohammedaanse racisten en seksisten moeten beschermd worden tegen Nederlanders die het aandurven hun democratische rechten uit te oefenen.

De Nederlandse Stasi op bezoek

Ere wie ere toekomt. Het linkse maar ook liberale NRC gaf een aantal voorbeelden van de Nederlandse Stasi’s. Als dit in Vlaanderen gebeurt, mag u er zeker van zijn dat de corrupte media (met uitzondering van uw eigen blad, en misschien Het Laatste Nieuws) dit nieuws onder de pet houden. Vorige week was er een bijeenkomst over een asielzoekerscentrum in Sliedrecht. Het geboefte dat de gemeente bestuurt, wil 250 asielprofiteurs huisvesten. Een 28-jarige man tweette: “Wat een slecht plan. Kom in verzet”. Niets meer, niets minder. De politie kwam bij hem thuis aan de deur; hij was er niet. Vervolgens trok de politie naar zijn kantoor, om hem daar mee te delen dat zo’n tweet “opruiend kan overkomen”. Het was een initiatief van de plaatselijke politie, en de gemeente deelde mee dat een demonstratie “prima” is, en dat het “absoluut niet de bedoeling is de man de mond te snoeren” en blablabla. Maar de man die op zijn kantoor politiebezoek kreeg, stelt duidelijk dat dit heel heftig overkwam en dat het hem de indruk geeft dat Nederland een politiestaat is.

De Nederlandse Stasi volgt uw posts en tweets

Inmiddels blijkt dat de Stasi-methodes in heel Nederland gebruikt worden. De Nationale Politie geeft toe dat tien “realtime intelligence eenheden” (groepjes digitale rechercheurs in heel Nederland) al maanden Facebookpagina’s en Twitteraccounts beloeren. Ze zoeken mededelingen die volgens de Nederlandse Stasi “te ver” gaan. Er waren politiebezoeken in onder andere Leeuwarden, Enschede, Kaatsheuvel, enzovoort. Bedoeling volgens de Stasi: “de burger te vertellen welk effect een post of een tweet op internet kan hebben”. Natuurlijk wordt dit optreden door sommigen goedgekeurd, want “haat zaaien of opruien is in Nederland verboden”. Dus kreeg een Brabantse garagehouder de politie op bezoek omdat hij postte: “Laat ze oprotten die teringleiers, we gaan met z’n allen naar het gemeentehuis.” Binnen een uur stond de politie aan zijn deur, eiste dat hij die post van het internet verwijderde en vertrok eerst na twintig minuten intimidatie. In tegenstelling tot de echte Stasi’s – die meestal in burger rondliepen – verschijnt de Nederlandse politie in uniform, zodat de verdachte goed beseft dat hij criminele ideeën heeft en feitelijk al criminele daden stelt. De buurt kan zich afvragen welke vreselijke misdadiger daar huist, nu er dienders bij hem over de vloer komen.

Irritatie

De Stasi-methodes verraden de irritatie van de politieke elites. Wilders stijgt maar in de peilingen. Op alles wordt bezuinigd, maar nu er in één jaar 90.000 gelukszoekers bijkomen, moeten de financieel gepluimde autochtonen geld ophoesten voor extra woningbouw, onderwijs en zo meer voor allochtonen, terwijl ze zelf in de kou blijven staan. De politici laten hun Stasi’s ook los om zware protesten al op voorhand de kop in te drukken. Het is namelijk bewezen dat die dikwijls succes hebben en dat het aantal gelukszoekers op een bepaalde plaats nadien drastisch wordt teruggeschroefd. Oppassen met de beelden in het NOS-Journaal: beschaafde interventies worden niet getoond, geschoren kaalkoppen wel, want de NOS-journalisten zijn even grote zwendelaars als die van de VRT. De NOS liet onlangs de Antwerpse Pegida-betoging door één Vlaams hoernalist becommentariëren: uiteraard eentje van de autochtonen hatende De Morgen.

Willem de Prater