Krokusvakantie

Pallieterke,

Hare Majesteit in ikzelf houden eraan om u vanuit het verre Zwitserland onze beste groeten over te maken.

Omdat we toch niet veel te doen hadden en omdat de kinderen anders door alle kamers van het paleis rotsen en alzo de daar aanwezige vluchtelingen zouden kunnen storen, hebben wij de wintercatalogi van enkele touroperators eens open geslagen. Eerst wilden we naar de Franse Alpen gaan, maar met de negatieve herinneringen aan ons vorig bezoek aan dat land in het achterhoofd, hebben we een andere plaats gezocht.

Ze zouden ons weer eens kunnen komen fotograferen terwijl wij, in kamerjas en met pantoffels aan, aan een sapje aan het nippen zijn. En zo zijn we op een lastminuteaanbieding gebotst en die hebben we maar direct geboekt. Daarmee wegen de uitgaven niet al te zwaar.

Ik zou het nog eens over onze Lorre willen hebben. Die heeft, met permissie gezegd, de vorige week tweemaal achter mekaar in mijn koninklijke rapen gedaan. Eerst gaat hij bij de kinderen van een openluchtklas verkondigen dat hij liever geen prins zou zijn. En enkele dagen later wordt hem door een kind van een andere school gevraagd om een naam te geven aan een varken. Hij vindt er niets beters op dan het varken Freddy te noemen, naar analogie met de voornaam van de vorige Brusselse burgervader. Ik heb enkele heel kwade telefoontjes gehad van de partij van die rode dikzak.

Ik denk dat ik eens inlichtingen ga inwinnen bij mijn Spaanse collega, om te weten te komen wat hij gedaan heeft om zijn zus haar prinselijke status af te pakken. Ik wil daarmee geen vergelijking maken tussen haar frauderende echtgenoot en mijn broer, die er soms toch ook de kantjes afrijdt.

Enfin, voor één maal de royale groeten van uit Verbier (CH) van uw koning, Hare Majesteit de koningin, de kroonprinses en de ganse sibbe, allemaal op de skilatten.

Flupke van België