2016-05_03_EDC - Christian Van Eycken 2 (Medium)Exit Termont in 2018, dat zeker. Ook exit sp.a?
Sp.a-voorzitter John Crombez – economisch links en maatschappelijk flinks – deed een poging om zijn partij in de buurt te houden van de achterban die mort over de te lakse houding van de partij over migranten en asielzoekers. De progressieve vleugels van de partij gingen wapperen. Crombez werd vernederd.

Over incidenten, fraude, frustraties en alleen maar mannen
Een week geleden werd een aantal asielzoekers gemolesteerd en beroofd in het centrum van Calais toen ze ’s nachts op terugweg waren naar de ‘Jungle’, na een zoveelste poging om het Kanaal over te steken. Volgens de berichtgeving waren de daders min of meer in uniform, gemaskerd en gewapend met vuistvuurwapens, messen en ijzeren staven. Het gerechtelijk onderzoek zal moeten uitwijzen of het over een gewone roofoverval ging of om een overval met andere motieven, zeg maar migranten- of vluchtelingenbashing. In beide gevallen gaat het om criminele feiten die uiterst omzichtig dienen onderzocht te worden, los van enige vooringenomenheid, want het aantal incidenten en de agressie in en om asielcentra neemt toe.

Problemen Brussels gerecht gevolg van wegzuivering van de Vlamingen
België deed zijn reputatie als een absurd land vorige week opnieuw alle eer aan. Uitgerekend in het spraakmakende dossier waarin FDF’er en Vlaams Parlementslid Christian van Eyken van moord wordt verdacht, vergeet de Franstalige onderzoeksrechter onder het aanhoudingsbevel zijn handtekening te plaatsen. Met als verregaand gevolg de onmiddellijke vrijlating van Van Eyken, die prompt aan de media verklaart dat hij zijn werk als parlementslid gewoon zal voortzetten. Jan Peumans zal de moordverdachte ongetwijfeld graag met de nodige egards bejegenen.

Praten met prof. dr. Amin Makar: “De oosterse christenen zijn de kanaries in de mijngangen”
Professor doctor Amin Makar is een Vlaamse en christelijke Egyptenaar. De Kopt is specialist gynaecologische oncologie en borstchirurgie van het ZNA in Antwerpen en hij doceert geneeskunde aan het UZ Gent. Hij is lid van de grootste Koptische kerk van de Lage Landen, in Eindhoven. Hij ziet de toekomst van het Midden-Oosten somber in.

Eurostadion wordt zeer dure grap voor belastingbetaler
Eindelijk begint de nationale pers wat aandacht te krijgen voor de kuiperijen die schuilgaan achter de bouw van het Eurostadion op Parking C van de Heizel. De krant Het Laatste Nieuws bracht vrijdag naar buiten dat Brussels minister Guy Vanhengel met een vette cheque overheidsgeld heeft gezwaaid om voetbalclub Anderlecht over de brug te halen voor de verhuis naar Grimbergen.

Meer dan één vlieg in de communautaire soep
Het is slechts een maand geleden dat Bart Maddens in zijn kritiek op de “stilte” van N-VA een overzicht gaf van het communautaire nieuws van 2015. Een inventaris maken, dat lukte hem niet, want “de lijst is eindeloos”. Het wordt in 2016 niet anders.