2016-08_02_Zuur & Zoet (Medium)“Wijsheid” van de “constructieve” VRT is erg eenzijdig

Na amper drie jaar vond de VRT het nodig Het journaal op Eén in een nieuw jasje te stoppen. Wij vonden dat ook. Het decor was om te huilen. De pasjes van de journalisten van dienst waren om te lachen. De kleuren en de muziekjes waren om meteen ogen en oren te sluiten. Het gewiebel op de krukken, de witte sokken onder de geïnterviewde, meer dan eens was het werkelijk amusant.

Vergeet het Zangfeest niet

Moeten we onze lezers nog warm maken voor het 79ste Vlaams Nationaal Zangfeest dat op zondag 13 maart plaatsvindt in de Lotto Arena in Antwerpen? We brengen graag het jaarlijkse liedjesfestijn even onder de aandacht. Niet alleen is zondag 13 maart een trefpunt om (oude) strijdmakkers eens terug te zien, het is vooral een gelegenheid om nog eens uitbundig – en hopelijk eendrachtig – onze liederen te kunnen zingen. Geen Zangfeest zonder samenzang, dus staan er naar goede gewoonte heel wat samenzangliederen op het programma.

Nucleair terrorisme: de ultieme vrees

Het had gerust wereldnieuws mogen zijn. Deze week lekte uit dat politieagenten in december bij huiszoekingen bij jihadisten in België iets vreemds hadden gevonden: een video met dagenlange, schijnbaar saaie filmbeelden van een privéwoning. Aan de hand van een voorbijrijdende bus konden de speurders uiteindelijk achterhalen waar de woning lag. Toen ze de eigenaar identificeerden, werden ze pas echt ongerust.

Schauvliege gooit nota Noordrand NIET in de prullenmand

Vorige woensdag ondervroegen de Vlaamse parlementsleden Stefaan Sintobin (VB) en Lieve Maes (N-VA) minister Schauvliege van Ruimtelijke Ordening over het TOP Noordrand. Uit het antwoord bleek duidelijk dat de CD&V-minister ook dit dossier niet goed beheerst en niet de moed heeft haar eigen ambtenaren terug te fluiten.

Praten met Bart Claes: “Vlaams Belang zit opnieuw in de lift”

Bart Claes wortelt politiek in de Rupelstreek. Hij is de kersverse voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. Tomorrowland in Boom, internet, sociale media, elektronische teksten, Facebook en YouTube scherpten zijn politieke instinct. Hij studeerde rechten in Antwerpen en Gent. Claes ziet het veranderende en verloederende Boom en trekt besluiten.

Amerikaans isolationisme heeft grote gevolgen

IS niet de oorzaak van het probleem, wel hét symptoom dat aantoont dat in het Midden-Oosten heel wat dingen grondig fout zitten. Net op dit laatste de focus leggen, is onontbeerlijk om die griezels succesvol te bestrijden. Verschillende onderzoekers hebben de vinger op de wonde gelegd, alleen vinden ze in het Witte Huis geen klankbord. Een klimaat van groeiend isolationisme in de VS dreigt ervoor te zorgen dat de chaos in de regio wel eens heel lang kan aanslepen.