De islamitische stichting Het Gezin, waarover wij onlangs schreven in verband met de haatprediker Tarik Ibn Ali, is virtueel eigenaar van de vroegere Bosschool in Berendrecht. “Zij wil er een breed islamitisch cultureel centrum met een gebedshuis installeren”, heette het in een mededeling.

Het Katholiek Schoolcomité Antwerpen is door de knieën gegaan. Hoeveel euro’s voor het domeintje moet gegeven worden, is niet geweten. In ieder geval moet er in Borgerhout nog geld ingezameld worden via een benefiet. Intussen deed Carl Geeraerts, burgemeester van Berendrecht-Zandvliet-Lillo opmerken dat er in dat natuurgebied niet mag gebouwd worden en ook niets grondigs gewijzigd. Wie leeft, zal zien. De vzw maakt al meer dan tien jaar gebruik van het terrein en het gebouw van de Bosschool. Intussen een verslag in Het Laatste Nieuws, De Nieuwe Gazet en (o wonder) wat afgeslankt ook in het Frutje. In Het Laatste Nieuws ging dat als volgt: “Onder de noemer “Geen moskee in Berendrecht” trotseerden ongeveer zeventig aanhangers van Vlaams Belang regen en wind om in Berendrecht actie te voeren tegen plannen om in de Bosschool een moskee onder te brengen. Kopstuk Filip Dewinter was duidelijk. “Hoeveel bloedige jihad-aanslagen, en verhoogde dreigingsniveaus, heeft men nog nodig om het probleem eindelijk bij de wortel aan te pakken.”

Het Vlaams Belang Antwerpen is al bezig met een petitieactie “Geen moskee in Berendrecht” tegen de nieuwe moskee inclusief Koranschool, en een zogenaamd ‘Islamitisch Cultureel Centrum’. “Nog voor de opening kwam dit islamitisch centrum in Berendrecht al in opspraak. Het is immers de haat-imam Tarik Ibn Ali die er de fondsen voor werft. Ook zou die sharia- en jihadprediker het woord voeren op de opening van de moskee en Koranschool. Dankzij het protest van het Vlaams Belang gaat de toespraak van Tarik Ibn Ali niet door, maar het ‘Islamitisch Cultureel Centrum’ zal er gewoon komen en dat kan niet”, gaf Filip Dewinter zijn aanhangers mee. Na de toespraak van Dewinter, en plaatselijk districtsraadslid Angie Bosmans, trok de betoging van de kapel van de Hagelberg naar het Islamitisch Centrum in wording in de Steenovenstraat. In de Polderdorpen vragen veel mensen zich af waarom er uitgerekend aan het eind van de wereld een islamitisch cultureel centrum moet komen. Veel moslims wonen er  niet in dit gebied. Of verwacht men veel bezoekers van over de noordgrens? Of wil men er een oefenterrein van maken, waar toekomstige jihadstrijders zich kunnen “bekwamen”? Hopelijk houdt Jan Jambon een oogje in het zeil.

Pagadder