2016-08_02_Zuur & Zoet (Medium)SCK-topman “persoonlijk” geviseerd?

Bij de huiszoekingen naar de daders van de aanslagen in Parijs vonden de politiediensten een bewakingsvideo van het huis van een topman van het SCK in Mol. Omdat het SCK een nucleair onderzoekscentrum is, riep dat natuurlijk meteen de vraag op of de terroristen soms plannen hebben voor een nucleaire aanslag in België. Het politietoezicht bij het SCK werd voor alle zekerheid opgevoerd.

In de Kamer kwam minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon ons echter geruststellen, met de mededeling dat het enkel maar om een bedreiging “ten aanzien van de man zelf” ging, en dat er geen reden voor ongerustheid is. Alleen, waarom werd het politietoezicht bij het SCK in Mol dan niet teruggeschroefd? En wat betekent dat eigenlijk, een topman van een nucleair onderzoekscentrum die door een groepje terroristen “persoonlijk” geviseerd wordt? Het is toch wel een bijzonder toeval dat als die terroristen er lukraak één man uitpikken om hem af te persen of te bedreigen, het net om een topman van een nucleair onderzoekscentrum zou gaan. Of moeten we soms geloven dat er in het archief van die terroristen een heleboel video’s van persoonlijk bedreigde mensen te vinden was? Aan heel die zaak zit toch een merkwaardig reukje. Dan zwijgen we nog over de sabotagedaad in Doel 4, waar “men” al anderhalf jaar op zoek is naar de dader…

Terreur loont

De federale regering trekt 3,3 miljoen euro uit om het loon van 80 bijkomende imams te betalen. Er zullen meer moskeeën erkend worden. De Moslimexecutie krijgt meer financiële ondersteuning, onder meer om een moderne en gebruiksvriendelijke webstek op te richten. Dat wordt allemaal voorgesteld als een strategie tegen radicalisering voor een “geïntegreerde islam”. Wat zou dat concreet betekenen? Dat meisjes niet meer aan een oude zak uitgehuwelijkt mogen worden als ze negen jaar zijn, maar dat het pas kan als ze twaalf zijn? Of dat afvalligen een advocaat moeten krijgen voor ze geëxecuteerd worden? Van CD&V hadden we zo’n onzin verwacht, van N-VA niet. Hoe men het ook draait of keert, de moslims als groep worden beloond voor de terreuraanslagen. Ze brengen meer terroristen voort, die meer mensen vermoorden, en als reactie daarop krijgen ze meer geld en meer erkende moskeeën. Waarom zouden ze jongeren “deradicaliseren”? Het omgekeerde brengt veel meer op.

2016-08_05_Zuur & Zoet (Medium)Gematigde “De Koepel”?

Hoe onzinnig de bewering is dat men alleen “gematigde” moskeeën erkent en subsidieert, blijkt uit het geval van de moskee “De Koepel” in Borgerhout. Die werd als gematigd beschouwd, had een positief advies van de Staatsveiligheid gekregen en kwam in aanmerking voor subsidie, maar, weigerde dat zelf “om organisatorische redenen”, die ons niet helemaal duidelijk zijn. Het Nederlands was er de voertaal. Trouwens, vele moskeegangers waren Vlaamse bekeerlingen, die geen Arabisch kennen. Kan het nog “geïntegreerder”? Nog “westerser”? Maar kijk, in 2013 moest die erkenning ingetrokken worden, omdat bleek dat De Koepel intensieve contacten onderhield met extremistische groepen. De Antwerpse Syriëstrijders Jejoen Bontinck en Brian de Mulder en verschillende leden van Sharia4Belgium kwamen er vaak over de vloer. Volgens zijn zus werd Brian in die moskee geradicaliseerd. En als klap op de vuurpijl: de imam van De Koepel trok samen met twee medestanders naar IS-gebied in Syrië. Tot zover de onzin over “gematigde” moskeeën als bolwerken tegen extremisme.

Verkrachter na cursus

Juist twee weken nadat hij een cursus had gevolgd over hoe men in het Westen met vrouwen moet omgaan, verkrachtte een minderjarige Afghaan een werkneemster van een cateringbedrijf in de kelder van het azc in Menen. Hoe naïef moet men zijn om te geloven dat mensen hun seksueel gedrag gaan veranderen na een cursus? Nadat ze een paar pamfletjes met kinderachtige en soms onbegrijpelijke tekeningen hebben gekregen? Omdat men hen heeft gezegd dat verkrachting, pedofilie en handtastelijkheden “niet mogen”? Zelfs de angst voor syfilis en aids houdt hen dikwijls niet tegen. Laat staan een vrijblijvende cursus. Het enige wat misschien, heel misschien, het seksuele gedrag van mensen beïnvloedt, is de dreiging met draconische straffen. Maar dat moet men van de Belgische justitie niet verwachten, en al helemaal niet ten opzichte van minderjarigen. Volgens de politiek correcte dogma’s mógen die zelfs niet gestraft worden, alleen “heropgevoed”. Tom van Grieken werd zelfs tot in de VS geciteerd toen hij twitterde: “Mensen die nood hebben aan een cursus ‘omgaan met vrouwen’ horen hier niet thuis.”