2016-09_08_Buitenlands spervuur (Medium)Duitse kiezers zullen over lot Merkel beslissen

Duits bondskanselier Angela Merkel heeft zondagavond in de talkshow van Anne Will (ARD) haar uitspraak “wir schaffen das” bevestigd. Met een paukenslag van het grote gelijk. Ze riep ook op om Griekenland niet in de steek te laten. “Die, die Schutz brauchen und suchen, sollen Schutz bekommen”, het klinkt goed, menselijk, sociaal, altruïstisch, lief, moederlijk, hartelijk, etc… Maar met een hart alleen kom je er niet. Er is ook nog zoiets als rede, rationaliteit en de moed om toe te geven dat de werkelijkheid iets anders is dan de droom. Overleeft ze het oordeel van het Duitse volk? Over een paar weken weten we het.

Wetgeving op drones laat avonturiers weinig ruimte

Minister van Mobiliteit Galant heeft eindelijk een ontwerp Koninklijk Besluit klaar met betrekking tot het gebruik van op afstand bestuurde luchtvaarttuigen in het Belgische luchtruim. Zowel liefhebbers als professionelen zullen het niet gemakkelijk hebben om zomaar drones in de lucht te sturen, al lijkt de toekomst veelbelovend en zien wetenschappers en ondernemers tal van revolutionaire toepassingen.

Ook respectabele denkers kwakkelen in migratiedebat

Nog voor de aanslagen in Parijs waarschuwde de radicaliseringsexpert, politicoloog en opiniemaker Bilal Benyaich al herhaaldelijk voor het gedachtegoed van Moslimbroeders en salafisten. Benyaich wordt binnenkort diplomaat. Voor hij in die functie wat discreter moet worden, had hij het vorig weekend in De Morgen nog eens uitgebreid over de multiculturele samenleving.

Thierry Debels: “Boudewijn viel uit rol in dossier Vlaamse school Komen”

U herinnert zich ongetwijfeld de heisa over de Nederlandstalige school in Komen in de jaren tachtig. Vooral de beelden van de moedige Vlaamse ouders en hun kinderen die dagelijks hysterisch roepende francofone inwoners moeten trotseren om het Vlaamse klasje van meester Dondeyne in Komen te bereiken, zijn velen bijgebleven. Maar wist u dat koning Boudewijn zijn macht misbruikt heeft om dit dossier naar zijn hand te zetten?

Het eldorado van Poetin

Jaren geleden besloot Rusland massaal goud te kopen. En doet dat nog steeds, al bevindt het land zich in een diepe economische crisis. Gezalfd door verhalen over samenzweringen en heuse westerse complotten, blijft het volk er gelaten bij. Het creëert ruimte voor Poetin, om de politiek die erin bestaat zijn land los te koppelen van de dollareconomie voort te zetten.

Praten met Tomas Roggeman: ”Ja, een onafhankelijk Vlaanderen zelfs zonder Brussel”

Tomas Roggeman is voorzitter van Jong N-VA. Van 4 tot 6 maart congresseert de jongerenpartij voor de eerste maal in vijf jaar rond vijf centrale thema’s. Voorzitter Roggeman wil Brussel best laten schieten in ruil voor Vlaamse onafhankelijkheid. Hij is het getreiter van Le Soir en La Libre Belgique zat. Die kranten schrijven steevast: ach, die Vlamingen durven niet losbreken want Brussel is hen veel waard. Mis poes.

Herbewapening

Nadat Rusland de Krim geruisloos annexeerde, gingen op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel de alarmbellen af. Nochtans hebben academici en beleidsmakers elkaar jarenlang wijsgemaakt dat zulke conflicten tot het verleden behoorden. Er was namelijk samenwerking en economische afhankelijkheid, waardoor een gewapend conflict zou uitdraaien in het nadeel van iedereen. Althans, dat was de theorie.