2016-12_06_Parking C (Medium)Het nieuwe – nationale – voetbalstadion, het Eurostadion, wordt ingepland op Parking C van de Heizel en die parking ligt volledig op Vlaams grondgebied. Vijfhonderd actievoerders van o.a. VVB, TAK, VB en N-VA waren voorbije zondag komen opdagen voor een korte wandeling van het centrum van Strombeek-Bever naar Parking C.

2016-12_06_Parking C 2 (Medium)Net na het vertrek was er even een incidentje met een spandoek van de N-VA. Traditiegetrouw worden bij betogingen van de VVB partijspandoeken geweerd, maar blijkbaar was dat niet goed gecommuniceerd, want de plaatselijke N-VA stapte op achter een eigen spandoek. Wat niet echt naar de zin was van de VB-sympathisanten die zonder spandoek aanwezig waren. VB-voorzitter Tom van Grieken kon er absoluut niet mee lachen en vertrok kwaad huiswaarts. Na ingrijpen van het VVB-bestuur werd het N-VA-logo op het spandoek afgedekt. Bart de Valck mocht al direct wat brokken lijmen bij Tom van Grieken.

Op zich een te vermijden incidentje, maar het toont aan hoe beide partijen zich in dit dossier willen profileren. Hoe dan ook, de optocht kon nadien zonder problemen verlopen. Op een uithoek van parking C werden de aanwezigen toegesproken door Bart Laeremans (van de oppositiepartij Vernieuwing) en Philip Roosen (voorzitter van N-VA Grimbergen). Beiden zijn ook gemeenteraadslid in Grimbergen en ze beloven ook op juridisch vlak voor tegenwerk te zorgen. Dat de N-VA met een delegatie aanwezig was (waaronder vijf parlementsleden) is een belangrijk signaal. Het hele dossier (bouwvergunning, enzovoort) zal uiteindelijk bij minister Schauvliege terechtkomen en dan is het de vraag hoe de Vlaamse regering gaat reageren en beslissen. Vraag is dan of de N-VA-ministers in de Vlaamse regering oor hebben voor het standpunt van de plaatselijke afdeling.

KvC