Bij ‘t Pallieterke is de dinsdag sowieso de meest hectische dag van de week. Dinsdagvoormiddag worden de laatste teksten verwerkt en wordt er in de drukkerij gestart met de opmaak.

De gebeurtenissen in Brussel en Zaventem gooien ons werkschema overhoop. We beslissen om de inhoud van ‘t Pallieterke maar deels aan te passen. De komende dagen wordt u immers al voldoende bestookt met informatie op TV en in de gazetten – tot vervelens toe – en misschien is het beter om ‘t Pallieterke te vullen met wat “normale” teksten. Trop is teveel, en teveel is trop.

De hele namiddag ligt het gsm-verkeer plat, wat communicatie met mijn medewerkers bemoeilijkt. Tot 16 uur: dan toch een telefoon van een medewerker. HDG meldt zich: hij was op het moment van de ontploffing in de luchthaven. Ik hoor aan zijn stem dat de “bibber” er nog inzit. Hij wil zijn ervaringen op papier zetten. Hiernaast leest u zijn hallucinant verhaal.

De islamterreur heeft ons deze week in het hart getroffen. Nu komt het wel echt dichtbij. Als dan een medewerker meldt dat het maar weinig gescheeld heeft of hij was bij de slachtoffers geweest, dan besef je pas dat niemand veilig is voor terreur.

Karl Van Camp
Hoofdredacteur