2016-10_02_Zuur & Zoet (Medium)Loslopend in de haven

De pontonboot voor de opvang van asielzoekers in Gent ligt aangemeerd in het havengebied. Normaal is dat een verboden zone voor mensen die geen toegangspasje van een havenbedrijf hebben. Johan Deckmyn van het Vlaams Belang vroeg hoe dat geregeld zal worden voor de volksverhuizers die vanaf nu op die pontonboot gehuisvest worden. Zullen zij allemaal zo’n pasje krijgen, zodat ze ongehinderd door heel de haven mogen struinen? Of geldt dat toegangsverbod alleen voor staatsburgers en zijn asielzoekers verheven boven alle wetten en reglementen? Men kan zich voorstellen welke ongevallen er kunnen gebeuren als kinderen of “jongeren” aan de kade rondhangen, of op kranen klimmen. Het gemeentebestuur draaide ongemakkelijk rond de pot, maar gaf geen concreet antwoord op die vraag. Deckmyn bracht dat onderwerp niet ter sprake, maar volgens ons zou het voor IS een godsgeschenk zijn als die verkenners of bommenleggers vrijuit in de haven kon laten rondstruinen; in loodsen en aangemeerde schepen liggen duizenden tonnen brandstof en chemische producten opgeslagen… De mogelijkheden voor diefstallen, aanslagen of sabotagedaden zijn daar ronduit schitterend.

Ook een record

In het koninkrijk Saoedi-Arabië, waar zowat àlle Europese leiders én die van Antwerpen hartelijke betrekkingen mee onderhouden, werden in 2015 een groot aantal doodstraffen uitgevoerd, namelijk 153. Een groot aantal, maar alles wijst erop dat dat record aan doodstraffen dit jaar moeiteloos gebroken zal worden, want in amper een derde van twaalf maanden staat de teller in dat koninklijke rijk reeds op… 70. Volkomen terecht dus, dat François Hollande kroonprins Mohammed bin Nayef, die minister van Binnenlandse Zaken in Saoedi-Arabië is, heeft vereerd met de hoogste Franse onderscheiding, de Légion d’Honneur. Hij heeft die volgens Hollande dik verdiend wegens zijn, en we citeren, “inspanningen in de strijd tegen terrorisme en extremisme”. Moet er nog zand zijn?

Geen varkensvlees, wel halal

Uit het antwoord op een vraag van het Vlaams Belang blijkt dat de stad Gent in 2016 bijna 70.000 euro uitgaf aan nieuwjaarsrecepties. Daar komt nog eens bijna 6.000 euro bij die werd besteed door de wijkorganisaties. Die moeten daarbij nauwkeurig de voedselvoorschriften van de sharia volgen. Zogezegd “om verwarring te vermijden”, wordt geen varkensvlees opgediend. Men geeft wel duidelijk aan dat er halalvlees wordt opgediend. Men beweert altijd dat de islam “westers” of “Europees” zal worden, maar in werkelijkheid gebeurt het omgekeerde. Europa islamiseert. En dit is slechts een klein, relatief onbelangrijk facet ervan.

Beu, en niet beu

Waalse burgemeesters en schepenen zijn de zwart-gele sjerp beu die ze bij aan het ambt verbonden manifestaties moeten dragen. In 2006 besliste de door Di Ripo geleide Waalse PS-regering nochtans over die kleuren. Te Vlaams, vinden nu de mandatarissen van PS en cdH. Ze willen geel en rood gekleurde sjerpen, aanleunend bij de kleuren van de Waalse vlag. Om, zodoende, “de Waalse identiteit te versterken”. Vreemd, dat die haters van zwart-geel de financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië nooit beu worden. Die worden nochtans jaarlijks geleverd met een zwart-gele strik errond!