2016-14_16_Absurdistan (Medium)Opluchting

U mag allemaal op uw twee oren slapen: na het Brussels Nationaal Zangfeest aan de Brusselse Beurs vorige zondag, is er geen terrorist die nog zal durven toeslaan in deze staat. Ze zijn allemaal te ontroerd door dat “Ik hou van u”.

Niet wij!

Op een nacht vorig weekend werd in de Antwerpse wijk Rozemaai een dronken en naakte man van de fiets geplukt door de sterke arm der wet. Na zorgvuldige controle van het tijdsverloop kunnen wij met zekerheid stellen dat het niemand van ons redactionele heir betrof. Wij fietsten immers elders.

Verhaaltje

Sociologie wordt in de volksmond al eens gemakkelijk als pseudowetenschap beschouwd door het gebruik van stellingen die als “waar” gelden. Dat heeft alles te maken met de beleidsdrang van voornamelijk linkse sociologen. Met enig genoegen lazen wij dan ook de recente studie van de Nederlandse socioloog Van der Meer, die aantoont dat etnisch gemengde verenigingen niet tot grotere tolerantie leiden. Weer een sprookje de wereld uit.

Te dik?

Waarschuwing aan al wie enigszins zwaarlijvig is en de oude kleurenstelregel volgt dat zwarte kleren het meest afslankende effect hebben. Vanaf heden zult u worden beschouwd als een hooligan.

Waile zaan…

U hebt gehoord of gelezen over het incident met een auto die in Molenbeek de politieblokkade doorbrak en daarbij een vrouw omver reed. Tot spijt van de linkerzijde ging het níét over de extreemrechtse betogers die ze graag achter alle hoeken en aan alle kanten zien, maar over mensen uit Molenbeek met, uiteraard, oer-Molenbeekse namen…

Onschuld

De medeplichtigen bij de recente aanslagen in Brussel zijn allemaal onschuldig, want ze wisten eigenlijk van niks. Echt waar. De vrome moslim Ibrahim El Bakraoui heeft het namelijk zelf gezegd.

Geduldig

Wij wachten nog altijd op een ferme reactie van de linkerzijde aangaande sommige perikelen in Anderlecht vorig weekend: elektriciteitscabine vernield door gemaskerde “jongeren”, molotovcocktails maken, straten met olie bewust spekglad maken, enzovoort. Wij wachten. En wachten. En…

Hij weer

Karel de Gucht heeft gezegd dat Turkije niet thuishoort in de EU. Wij herinneren ons nog het verzet van Karel tegen het vreemdelingenstemrecht, eertijds. Verwacht u derhalve binnenkort aan… het EU-lidmaatschap van Turkije.

Ochgottekes

De voorzitter van de Franstalige Liga voor Mensenrechten, Alexis Deswaef, werd in Brussel aangehouden omdat hij het betogingsverbod aan de Beurs negeerde. Uiteraard roept extreemlinks dan moord en brand: verboden, die gelden toch alleen maar voor de rechterzijde?

Lek

Met enige regelmaat worden “geheime” digitale documenten over heel de wereld gelekt naar media, zoals de “Panama Papers” nu aantonen. Gegevensbeveiliging is er precies heel wat moeilijker op geworden sinds de digitalisering. Ten kantore schakelen wij binnenkort over op leien en griffels.

Duidelijk

Een leuk en bijzonder verhelderend zinnetje uit een nieuwsbericht over vorig weekend op deredactie.be: “Hier en daar is het tot incidenten gekomen tussen verhitte burgers en de talrijk aanwezige internationale pers.” Jawel, zo staat het er: verhitte burgers. Wat baten kaars en bril, als de VRT niet zien en wil…

Beleid

Een nieuwe maatregel ten kantore. Elke nieuwe medewerker die zich hier aandient, moet een papier tekenen om zijn bereidheid tot integratie in de kantoorsfeer te tonen. Zich staande weten te houden in het daaropvolgende drinkgelag, is evenwel net een beetje belangrijker.

Mededeling

De burgemeester van Brussel-wereldstad deelt volgende betogingsregels mee. Het is volgende zondag voor lezers van ‘t Pallieterke verboden zijn stad te betreden om er te wandelen dan wel betogen. Ornithologen en filatelisten mogen dan weer niet manifesteren op dagen met een r in de naam. Pugilisten en getuigen van Jehovah zijn enkel welkom tussen 4 en 6 uur ‘s morgens. Dinosaurussen zullen onvermijdelijk worden gearresteerd. Hooligans mogen enkel van zich laten horen in de toiletten van erkende voetbalcafés. Al wie zich in de strijd tegen de rechterzijde heeft onderscheiden, is altijd welkom, zonder restrictie.