2016-20_00_Nollet - schurkenstaat 2De geslachtsidentiteit in de uitverkoop

De zoektocht naar verdrukte minderheden die door de overheid en ruimdenkende politici tegen discriminatie moeten beschermd worden, gaat verder. Tien jaar geleden had u er waarschijnlijk nog niet van gehoord, of was u niet op de hoogte dat hun status van onderdrukte minderheid schreeuwt om een politieke oplossing: de transgenders.

Salafist steunt nieuwe moskee in Sint-Niklaas (Thierry Debels)

Je kon er nauwelijks omheen: op 6, 7 en 8 mei was er in Sint-Niklaas een groots evenement. Op drie dagen tijd haalde de moslimgemeenschap daar naar eigen zeggen meer dan een miljoen euro op. Doel van dat geld? Een nieuwe moskee El Houda bouwen in de Heistraat. Als alles volgens plan verloopt, zal het bovendien de grootste moskee in Vlaanderen worden.

De Lila Heks van de DDR is dood

Je had hen achter het IJzeren Gordijn in dubbel: een brutale dictator die in tandem met een manwijf regeerde, folterde en vernederde. Het koppel Ceausescu in Roemenië was het best bekend, echter, de DDR deed niet onder met zijn duivelse echtpaar: Erich en Margot Honecker. Margot was berucht om de lila kleurspoeling van haar permanent en werd de Lila Heks genoemd door haar onderdanen (het woord burgers is niet op zijn plaats). De helleveeg overleed zopas op haar 89e, in ballingschap in Chili. Tot haar laatste snik bleef ze het DDR-regime verdedigen en de tegenstanders voor rotte vis uitmaken.

Praten met Asis Aynan: “Jullie grote kerkvader Augustinus was een Berber”

De Koerden doen Vlaamse harten en hersenen deugd. Reeds decennia pleiten Vlaamse politici voor hun onafhankelijkheid; denk aan Willy Kuijpers en Hugo van Rompaey. De Riffijnen voeren vandaag een taal- en cultuurstrijd in Noord-Afrika die gelijkt op de Vlaamse ontvoogding. In tegenstelling tot de Koerden zijn zij bij ons onbekend en zeker onbemind. De Riffijnse Nederlander en schrijver Asis Aynan kwam, zag en verleidde Riffijnen in Vlaanderen voor de Berberse taal en cultuur.

Hoofddoeken op school: eerste provocatie al een feit

Vorige donderdag heeft zich een opmerkelijk incident afgespeeld in de Vilvoordse middelbare school Virgo Plus. Het gaat om een grote katholieke school met een aanzienlijk percentage moslimkinderen. Zoals in veel katholieke scholen gelden er vrij duidelijke kledingvoorschriften: hoofddoeken, lange rokken en teenslippers zijn er niet toegelaten, ook niet voor leerkrachten en ondersteunend personeel.

Vaarwel, Nico (Gille van Binst)

Begin vorige week kreeg ik het bericht: Nico de Bree was overleden. Onverwacht was het nieuws niet voor mij. Enkele weken geleden had ik onze doelman, die in Oostenrijk vertoefde, nog aan de lijn. Hij klonk zeer verzwakt. De strijd tegen botkanker had zijn tol geëist, maar dat het zo snel zou gaan, daar had ik niet op gerekend.