In 2016 wil ik alle oude jaargangen van ‘t Pallieterke inscannen. Dat heeft u de voorbije weken al kunnen lezen. Dat is een immens werk, want we spreken toch over 54.000 bladzijden A3. Bovendien, het gaat over kwetsbaar krantenpapier dat gemakkelijk beschadigd geraakt.

Maar inscannen, digitaliseren en archiveren, dat kost handenvol geld. Gelukkig kan ik rekenen op de gulheid van onze lezers: op dinsdag 17 mei overschreden we de kaap van 12.000 euro. Daarmee hebben we 60 procent van het beoogde bedrag al opgehaald. De eindstreep komt in zicht. Mijn welgemeende dank aan u, aan alle lezers die reeds een bijdrage overschreven op onze rekening.

Uw financiële steun, groot of klein, is nog steeds welkom op rekeningnummer BE63 7360 1247 8308 (BIC KREDBEBB), van de Vrienden van ’t Pallieterke vzw, T. de Belderlaan 19, 2240 Zandhoven.

Karl van Camp
hoofdredacteur van ‘t Pallieterke