2016-25_16_Maarten-Abdeslam-McDonalds+wiet (Medium)Mannelijk

De protesten tegen de persoonlijke mening van Fernand Huts inzake het ondernemerschap lagen nog na te sudderen, of daar kocht het bedrijf Medialaan – VTM, zeg maar – zender Acht op om… er een mannenzender van te maken. Nogal wat zoetwaterfeministen moeten nu echt wel met braakneigingen zitten.

Tijdvulsel

Naast de speciale commissie “Panama Papers” en de parlementaire onderzoekscommissie “Terrorisme” moet er nu ook een commissie “Optima” komen. Blijkbaar hebben de dames en heren volksvertegenwoordigers in hun gewone commissies zo weinig om handen, dat ze er de speciale commissies bijzonder vlot bij kunnen nemen?

De ster van de stad

In Rome geeft de Vijfsterrenbeweging, een anti-establishmentpartij, de traditionele partijen een flinke dreun: Virginia Raggi wordt er burgemeester. Opmerkelijk, want de gevestigde linkerzijde was er gerust in dat in de tweede ronde de linkse kandidaat vlot het gros van de stemmen binnen zou halen. Niet dus. Romeinen kunnen even lastig doen als Antwerpenaren.

Leo de Witte

Herrie in Hollywood: Leonardo DiCaprio is wit en mag “dus” de rol van de Perzische dichter Rumi niet spelen in de verfilming van diens leven. Rumi was immers niet “wit”, volgens de kleurfascisten. En wij maar denken dat Perzen tot de Indo-Europese familie behoorden…

De grootverdiener

Ook miljardair Richard Branson heeft zich in de strijd rond de Brexit gegooid, met als slagzin Bremain. Nieuwsgierig of we nu een Branxit zullen krijgen of niet.

Wat een bende!

In verband met de recent verijdelde aanslag hier te lande was er sprake van de Bende van Laken. Wij moesten toch even nadenken om te beseffen dat het hier over een andere bende van Laken gaat dan degene die deze staat al een kleine tweehonderd jaar teistert. Die met hun huisje in een groot park.

Geniaal… onnozel

De Vrijdaggroep omschrijft zich als “een twintigtal jonge denkers en doeners die zich bezinnen over oplossingen voor de uitdagingen van morgen”. Deze dames en heren zijn bevallen van het idee dat wij – u en ik, zij niet – vluchtelingen onvoldoende hartelijk opvangen, hen daardoor verbitteren en wij dus zelf verantwoordelijk zijn voor hun mislukkende integratie. Kan iemand die mensen eens met beide voeten weer op de grond zetten, alstublieft?

Gezien door (g)een kat

Tijdens de match belgië-Ierland reden in Brussel een honderdtwintigtal naaktfietsers rond, om veiligere fietspaden te eisen. Een wedstrijd van de Rode Duivels is blijkbaar hét uitgelezen moment om naakt op straat te komen; dan is er geen kat om het te zien.

Zoals voorspeld

De inkt van vorig ‘t Pallieterke was nog niet droog, of hup, daar werd al fluks een onderzoekscommissie geëist voor de Optima-toestand. Wat hebben wij gezegd! En juist zoals alle vorige commissies, gaat dat weer véél oplossen. Qua media-aandacht, dan.

Troetelnaampje

Een slecht karakter. Wij hebben dat, absoluut. Wij steken dat niet onder stoelen of banken. We beginnen aan de grote Turk dan ook meer en meer te denken als Adolgan Tayipler.

Da’s nu verschieten!

Wordt een achtste verdachte aangehouden in verband met de aanslagen van 22 maart, ene Youssef E.A., blijkt die toch wel op de luchthaven van Zaventem te werken, zeker. Wie had dat nu kunnen denken!

Olympische Spelen eerst

De Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro heeft de financiële noodtoestand uitgeroepen: veiligheid, onderwijs, gezondheid, transport en milieu staan er beroerd voor. Over enkele maanden zijn het daar wel Olympische Spelen. Een kwestie van prioriteiten.

Kalm!

U hebt het gehoord of gelezen: premier Michel riep de bevolking op tot kalmte. Willen wij graag geloven: wij vinden de voetbalgekte er ook vér over.

Pijnlijk

Soms zijn ‘t uw vrienden van wie ge het moet hebben. Antwerps N-VA-schepen Fons Duchateau, bijvoorbeeld, die laat optekenen dat de heilige geschriften van jodendom, christendom en islam passages bevatten die vandaag niet door de beugel kunnen. Wat gaan we daaraan doen, Fons? Herschrijven en bijwerken, zoals onze goede Sovjetvrienden destijds deden?