2016-26_16_Nollet verdovingsmiddel (Medium)Studiereis

Onze redactie heeft besloten op onderzoek te gaan naar het VK. De hamvraag is immers: werd er na de uitslag van het referendum gedanst in de straten? En zo ja, door een significant deel van de bevolking?

Tsss

In een opgemerkt stuk in De Morgen van vorige maandag vraagt niet bepaald onze vriend Joël de Ceulaer aan Daniel Termont hoe dat zit met de betrokkenheid van de Gentse loge bij de bekende perikelen. Dat moesten wij nu eens durven, zie! Wij werden onmiddellijk beschuldigd van extreemrechtse complottheorieën!

Afwezig

Volgende week zal onze redactie enkele dagen niet te bereiken zijn. Wij gaan in conclaaf rond de vraag: wie is de beste bootburgemeester van de wereld? Hoewel, er is eigenlijk maar één kandidaat.

Vakbekwaam

Als je een eurofiele kwaliteitskrant bent, wat doe je dan? Een interview publiceren met een yup die fotografe is en in Londen woont, bijvoorbeeld. En die zegt: “Ik wil in een progressief, verenigd Europa wonen.” Meer uitleg is niet nodig.

Zelf gezocht?

De paus heeft in Armenië gesproken over de eertijdse genocide op de Armeniërs door de Turken. Prompt is onze boezemvriend Erdogan in woede ontstoken. Dat is toch ook een beetje de schuld van de paus. Immers, wie in Griekenland als christen wat moslims i.p.v. christenen uit een vluchtelingenkamp gaat halen, wordt per definitie dhimmitudinaal geacht.

Wie weer?

Een belangrijke Vlaamse politieker, we weten niet goed meer wie, stelde dat een referendum in deze staat niet kan, wegens onwettelijk. Tja, en wie heeft dan de mogelijkheid om het wettelijke kader te vormen? De visboer, waarschijnlijk.

Spreekwoordelijk

Steeds meer Syriëstrijders keren terug naar ons land, wat niet zo vreemd is: Daesh krijgt regelmatig een pak slaag, tegenwoordig. Er is zo’n spreekwoord over een zinkend schip en een diersoort die dat verlaat.

Onderduiker

Vorige week werd Said M’Nari gearresteerd. M’Nari was in Syrië gaan vechten, maar hij liep blijkbaar al langer terug rond in belgenland. Dankzij familie kon hij een hele tijd ondergedoken leven. In Molenwerpen. Of in Antwerbeek.

Meer, meer, meer!

Van Guy Verhofstadt hebben we het laatste intussen wel gezien. Ook deze keer komt hij niet verder dan zijn eeuwige oplossing: pas met meer Europa zullen de mensen meer van Europa gaan houden. Gaap.

Ruil

Als Groot-Brittannië inderdaad uit de EU stapt, is daar een grote leegte. Die kunnen we dan onmiddellijk invullen met Turkije, waar we véél beter mee zijn dan met die ellendige Britten. Niet?

Komt met de jaren

Eén van de weinigen die het hoofd koel hielden na de Brexit-uitslag, was Geert van Istendael. Hij schreef er zelfs een beklijvend en respectvol stuk over. De uitslag vindt hij helemaal niet verschrikkelijk. Ook wij kijken er dus weer eens van op in welk onverwacht gezelschap wij ons soms bevinden.

Vuilspuiterij

Een minister van Binnenlandse Zaken die met de politie op voet van oorlog leeft, is zelden goed, maar in het geval van Spanje is dat toch net iets anders. Daardoor werden namelijk documenten gelekt die aantonen hoe Catalaanse politici die voor onafhankelijkheid zijn, te maken krijgen met van staatswege georganiseerde belastering en intimidatie. Om te onthouden.

Apocalyps

Vorige week gingen twee drugsbendes elkaar te lijf in de straten van Borgerhout. U weet wel, het enige district waar links een meerderheid heeft en het multiculturele heilsmodel voortdurend wordt verwezenlijkt. Het paradijs moet je verdienen, elke dag!

De gelukzalige

Wij verdenken hem er inderdaad van zich in die gemoedstoestand te bevinden. Wie? Bruno Tobback, natuurlijk. Die is nu ongetwijfeld waanzinnig blij dat “den John” het enige tijd geleden van hem heeft gehaald als kandidaat-voorzitter.