U kon het vorige week al in ’t Pallieterke lezen: uw leesvoer werd om duistere redenen niet uitgereikt in de provincie Antwerpen en Limburg. Normaal moet ’t Pallieterke bij iedereen in de bus zitten op donderdag.

Niet dus. In heel de provincie Antwerpen en Limburg: geen ’t Pallieterke op donderdag, en niet op vrijdag. Je hoopt dan nog dat het nog maar eens de “gewone” vertraging is, maar neen hoor: ook geen ’t Pallieterke op maandag, en ook niet op dinsdag. Dat kon ik u verleden week nog meegeven.

Wat ik toen nog niet wist, was dat ’t Pallieterke ook niet op woensdag zou bedeeld worden. En denk vooral niet dat we dat gelaten ondergaan, natuurlijk proberen we te achterhalen waar het probleem zit. Het enige wat Bpost ons kon vertellen, is dat alle ’t Pallieterkes correct waren aangeleverd op woensdag 1 juni. Uit de provincies Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen ontvangen we geen klachten.

En nu komt het: op woensdag 8 juni, zowat een week later, krijg ik telefoon van bpost. Men heeft in Antwerpen X de bakken “teruggevonden” met daarin de nummers voor Antwerpen en Limburg. En meteen volgde de vraag van de Bposter: “of ze alsnog de Pallieterkes moesten uitdelen”…

Moet er nog zand zijn? In ieder geval werd mij beloofd dat men extra aandacht zou besteden aan de verzending van het nieuwe nummer van ’t Pallieterke. Niettemin noteerden we op vrijdag 10 juni toch nog een aantal klachten van lezers die het nummer van die week nog niet gekregen hadden.

Ik houd mijn hart vast voor de verzending van dit nummer. Door de staking van maandag 13 juni heeft men bij de postsorteercentra opnieuw een achterstand. Benieuwd of u dit artikel al kunt lezen op donderdag.

Karl van Camp – hoofdredacteur