2016-25_13_Zuur & Zoet (Medium)Match-nul is winst voor PS, en verlies voor Vlaanderen

Hoe zou het met de PS zijn? We hoopten iets bij te leren uit de gesprekken van Vlaamse kranten met de twee linkerhanden van Di Rupo. Het Laatste Nieuws publiceerde zaterdag een interview van Jan Segers met Paul Magnette (PS). De Tijd sprak met Laurette Onkelinx, federaal PS-minister van 1999 tot 2014 en fractieleider van haar partij in de Kamer. Voorlopig lijkt het oppositieverhaal van de Franstalige socialisten er een van machteloosheid. Nog meer is het een status quo.

Criminelen controleren migratieproces van start tot aankomst

Negentig procent van alle migranten die Europa bereiken, maakt minstens één keer gebruik van criminele netwerken. Dit staat te lezen in een eerste gemeenschappelijk rapport van Interpol en Europol over de netwerken van mensensmokkelaars. Criminelen controleren bovendien het volledige migratieproces van bij de start tot bij de aankomst in het land van bestemming. Op jaarbasis genereren ze daarbij miljarden euro’s aan inkomsten.

Optima of de linkse graaicultuur volgens het boekje

Zelfverrijking op basis van hypocrisie, arrogantie en misbruik van overheidsgeld. Zo kan met het gesjoemel bij de failliete bank Optima het best bestempelen. De socialisten die aan de top van de instelling stonden, hebben alle linkse principes overboord gegooid en kozen voor een socialistische graaicultuur volgens het boekje.

Vastgoeddroom Belgische Marokkaan blijft intact

Over de Belgische Marokkanen bestaan heel wat mythes, zeker als het over vastgoed gaat. Is het wel waar dat de meesten een woning in Marokko hebben? Daarom is het goed om terug te vallen op de feiten, zeker als deze verzameld werden door een instantie zoals de Koning Boudewijnstichting.

Oostenrijk-Hongarije

Voor sommigen mag voetbal oorlog zijn, anderen zien er dan weer politiek in. En voor sommige landen is dat beslist het geval. Ons interesseren Oostenrijk en Hongarije; die landen kwamen op het EK tegen mekaar uit. Maar hoe ligt de historische band tussen beide teams? Per slot van rekening maakten ze ooit deel uit van één land.

Praten met Gerolf Annemans: “Quid nunc met Vlaanderen?”

Deze week stelde Europees Parlementslid Gerolf Annemans zijn nieuwste boek voor. Het actualiseert zijn vorige boek over Vlaamse onafhankelijkheid en wat hij graag de ‘Ordelijke Opdeling van België’ noemt. Hoewel hij na vele jaren in de Belgische politiek verhuisde naar het Europees Parlement, blijft zijn hart voor Vlaanderen kloppen. In ‘Quid nunc?’ rekent hij af met het misverstand rond confederalisme. Hij waarschuwt voor de zijden draad waaraan Brussel hangt, de verleiding van de Europese Unie en geeft tot slot Vlaanderen een strategie om de achterstand in ‘staatsvaardigheid’ op de Franstaligen in te halen. Een gesprek.