2016-26_04_Brexit procedurefouten (Medium)BREXIT: De wraak van de identiteit

“De bekrompen ouderen wilden eruit, maar de jongeren wilden blijven.” “Vooral laaggeschoolden stemden voor de Brexit.” “Vele kiezers hebben al spijt van wat ze hebben gedaan.” “Er is al een petitie voor een nieuw referendum.” En zo gaat het maar door. De eurofanaten, die in onze pers en politiek zo dominant zijn, doen er alles aan om de democratische overwinning van de voorstanders van de Brexit van haar waarde te ontdoen.

Noord-Ierland en de Brexit

Een van de merkwaardige en totaal onverwachte gevolgen van de goedkeuring van de Brexit door de meerderheid van de Britten is dat die uitslag in Noord-Ierland neerkomt op een stevige steun in de rug van zij die van het Brits bestuur af willen en de hereniging van gans het eiland wensen.

Franstalige rechtbanken milder bij financiële fraude

De Hoge Raad voor Justitie heeft net een vernietigend rapport uit over de Belgische aanpak van financiële fraude. En ook Karel Anthonissen, gewestelijk directeur van de BBI Gent, heeft een erg kritisch werk geschreven. Merkwaardig genoeg passen beide analyses naadloos in elkaar. Eén van de ontstellende besluiten is dat een zware fraudeur maar beter voor een Waalse of Brusselse rechtbank kan staan. De kans op bestraffing is er een pak lager dan in Vlaanderen. En dan moet het fraudedossier nog voor de rechtbank gebracht worden, wat niet eens vanzelfsprekend is.

Vermoeid links lijkt opiniestrijd op te geven

“Wat ik als liberaal niet begrijp, is de vage schreeuw naar meer gelijkheid”, schreef Gwendolyn Rutten (Open Vld) begin deze maand. Kapitalisme bracht ons niets anders dan vrijheid en welvaart. Dat was meteen een felle prik in de billen van progressief Vlaanderen. Rutten stapte te makkelijk over de inbraak in overzeese gebieden en honderd jaar harde sociale strijd. Een medaille heeft twee kanten. Helaas ziet ook links er meestal maar één. In het debat over de media bijvoorbeeld…

Het Nacht und Nebel-scenario

Het moraliserende vingertje dat men al een hele week in de lucht houdt, is stilaan tot een karikatuur van zichzelf uitgegroeid. Eerder zou men de feiten onder ogen moeten zien, in plaats van systematisch te hameren op de ‘immoraliteit’ van die Brexit-beslissing. Steeds meer wordt ook duidelijk dat de EU-elite dit, als een bliksemafleider voor de intrinsieke zwakheden van het eigen project, onder de mat zal vegen.

Vaclav Claus in Berlijn: “Deze volksverhuizing is als de Val van Rome rond 500”

Vaclav Klaus houdt van heibel en tegendraadsheid. De Tsjechische hoogleraar economie, liberaal en politicus, bevrijdde mee zijn land van de Sovjets en het Slovaakse “broedervolk”. Hij is een lauwe tot venijnige minnaar van de Europese Unie. De migratiecrisis vandaag gelijkt op de volksverhuizing die het antieke Rome vernielde, zegt en schrijft hij.