De meer extreme moslima kan deze dagen volledig gekleed gaan zwemmen in Plopsaland De Panne. Geheel zoals de profeet het zelf zou gewild hebben. Al moeten zelfs zijn grootste fans toegeven dat de profeet als gezworen woestijnkampeerder weinig expertise had in zwemmende vrouwen en er zich nooit over uitgesproken had, er valt niet over te onderhandelen. Hoewel… niet?

Dat is een beetje cru en koloniaal gesteld. Waarvoor onze excuses. Er valt natuurlijk wel over te onderhandelen. We leven tenslotte in een democratie met vrije meningsuiting en ruimte voor compromis. Alleen mag de onderhandeling niet de kleinste, geringste invloed hebben op de uitkomst van de onderhandeling. Noch op het compromis dat daar uit voortvloeit. Zo zou de profeet het immers gewild hebben. Als een analfabeet een boek schrijft, moet je dat bewonderen en achteraf niet beginnen zagen en zeveren over details als de inhoud van het boek en het feit dat er niks instaat over godbetert oestrogenen en waterballet. Die man had wel wat anders aan zijn hoofd. Mag het? Trouwens, Alexander de Grote, Napoleon, Genghis Khan, koning Boudewijn, Jezus Christus… Die hadden ook geen mening over hoe vrouwen gekleed moesten zijn in het zwembad. Noch over wie daar op mocht staan kijken. Maar lees je daar ooit iets over in ’t Pallieterke? Nee mijnheer, daar lees je niks over. Ach, leer ze mij kennen, die sidestream media. Allemaal dezelfde.

Het is trouwens een prima zaak dat de mannelijke redders naar huis gestuurd zijn terwijl de moslima’s het ruime sop kiezen. Want, draai en keer het zoals je wilt: dat testosteron kruipt toch waar het niet gaan kan, hoor. Je mag dat niet onderschatten. Wij verlichte Westerse geesten geloven graag dat moslima’s onderdrukt worden en helemaal niet begluurd en besprongen zullen worden als ze die hoofddoek verwijderen. Maar die overtuiging staat in schril contrast met de naakte – trek er gerust een doek over – feiten van het recent wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek van het Universitair Neuten inzake Islamitisch Aquagebeuren (UNIA) bracht aan het licht dat maar liefst 98% procent van de mannelijke redders voortdurend de zwemsters in de gaten aan het houden is. Nog 1 procent bleek te slapen tijdens de werkuren. Slechts 1 procent kneep consequent de ogen stijf dicht uit respect voor de moslima. Verder onderzoek wees uit dat het om leden van de PVDA ging. Het compromis van UNIA om redders te blinddoeken tijdens de werkuren in Antwerpen werd door Antwerps schepen Fons Duchateau afgewezen om veiligheidsredenen. “Een stelling die hem meteen op gespannen voet met de anti-racismewetgeving doet leven”, besloot UNIA die meteen extra middelen aanvroeg bij de federale overheid voor verder onderzoek om uit de impasse te raken.

Het protest van de meer autochtone Vlamingen tegen de beslissing van Plopsaland om het shariazwemmen toe te laten, getuigt overigens van verregaande hypocrisie. Of dacht u echt dat Gert Verhulst zijn fortuin en neiging naar het uitbouwen van een harem huppelkutjes had opgebouwd uit uw armzalige portefeuille? Nee, mijnheer Pallieter. Studio 100 wordt al sinds het prille begin gesteund en gesponsord door het vorstendom Saoedi-Arabië om subtiele hints de wereld in te sturen. Een paar feiten op een rij: Alleen de mond van Mega Mindy is zichtbaar, de rest is gesluierd. Het gezelschap van kabouter Plop bestaat uit mannen met tulbanden en baarden die samenkomen in een herberg waar alleen melk wordt geserveerd. De enige vrouwelijke kabouter heet kwebbel en wordt voortdurend aangemaand om haar klep te houden. Gertje zelf houdt er al 25 jaar een zuiver telefonische relatie op na met zijn Marlèneke. De moraal van dat verhaal? Zolang hij er op staat om een schurftige hond als huisdier te houden (tegen de Islam) zal hij nooit de diepste draai mogen nemen. Hetzelfde geldt trouwens voor Betsy die godbetert met een varken samenhokt en Kaatje die niet eens borsten zal krijgen zolang ze haar geloof in het bestaan van dinosaurus Kamiel niet afzweert.

Denkt u daar maar eens over na.

In de hoop u hiermee van dienst te zijn geweest,

Willem