Theo toch

Theo toch

Hulde aan de Raad van State die de ‘nieuwkomersverklaring’ van Theo Francken terugstuurde naar de prullenmand waar het onding vandaan gekomen is. De ‘lekkere van Lubbeek’ wilde nieuwkomers verplichten om onze normen en waarden te aanvaarden, zodra ze het land binnenkomen.

U kent dat. Zo’n beetje God de vader uithangen met stellingen als: Gij zult uw vrouw niet slaan! Homoseksuelen mag je niet van kerktorens duwen! Uw geslachtsdeel dient ge op zak te houden, zelfs als mevrouw geen hoofddoek draagt op feestjes! Theo noemt zich dan wel een vertegenwoordiger van het Vrije Westen, maar ondertussen is het wel van ‘laat uw beste werpsteen thuis’ alhier en ‘hoofden laat je op schouders staan’ alginder. Je vraagt je verdorie af waarom die arme mensen hierheen gevlucht zijn om te beginnen.

Nee Theo, goed geprobeerd, maar dat racistisch trekje moet je toch onder controle proberen te krijgen. En dan ben ik nog mild. Het fascisme loert al om de hoek. Gelukkig zag de Raad van State wél in dat het in dit land tegen onze normen en waarden is om onze normen en waarden te aanvaarden. Daar betalen we die Raad tenslotte voor. Of zoals Groucho Marx het terecht opmerkte: “I refuse to join any club that would have me for a member”. Belgische logica, daar is geen speld tussen te krijgen, rare flamingant.


Tags assigned to this article:
NieuwkomersverklaringTheo Francken

Related Articles

Islamistische Spelen 2016

Islamfundamentalisten organiseren deze zomer hun eigen Olympische Spelen in Europa. Er zijn meerdere disciplines waarin de atleten zich kunnen onderscheiden.

De Commissie ter zuivering van natuurlijke en folkloristische elementen in onze samenleving

“Iedere vooruitgang begint bij het vernietigen van gezond verstand” “Zegt u nu eens zelf? Vindt u het aanvaardbaar dat sneeuwmannen

Het leven zoals het is: Knack

“Relevantie is relatief” Knack heeft toegeslagen waar Dag Allemaal en Story de grens trekken. Vorige week gooide Knack het privéleven