2016-27_08_Jancart - Ook Tsjechische president wil EU-referendum (Medium)Zes keer gerepatrieerd…

Bonifacio Oseguera-Gonzalez, een illegale Mexicaanse fruitplukker, schoot vier mensen neer op een boerderij in Woodburn, in de staat Oregon. Drie van hen werden daarbij gedood. Zo’n drievoudige moord zou normaal geen politieke gevolgen hebben, maar de zaak werd explosief toen bleek dat Bonifacio sinds 2003 al zes keer was teruggestuurd naar Mexico. Volgens de federale overheid was hij nooit veroordeeld wegens ernstige criminele feiten, maar hij had wel degelijk een strafregister. Er wordt nu druk gespeculeerd over de aard van die niet-ernstige misdaden die Bonifacio op zijn kerfstok had, maar voorlopig is dat een staatsgeheim. Trump heeft er natuurlijk een verkiezingsthema van gemaakt, en terecht. Het zou niemand mogen verbazen dat hij zoveel succes oogst met zijn plan voor een muur langs de Mexicaanse grens. Eén commentator merkte zelfs sarcastisch op dat de zaak-Oseguera de balans wel eens in het voordeel van Trump zou kunnen doen overhellen. Hoe inefficiënt en misdadig onverantwoordelijk is een immigratiebeleid waarbij een delinquent zes keer uitgezet wordt, en telkens doodleuk kan terugkeren? En dan bedoelen we niet alleen het beleid van Obama, maar ook dat van de EU en van de meeste Europese regeringen. Al hebben de meeste criminelen hier niet zo’n mooie christelijke naam als Bonifacio…

Nooit gerepatrieerd

In het jaar 2000 werd Californië de droom van iedere multiculturalist: de blanken, van Europese afkomst, waren er niet langer in de meerderheid. De staat werd een lappendeken van minderheden, met de latino’s als de grootste groep. Intussen zijn er nog meer niet-blanke immigranten bijgekomen en vele blanken zijn weggetrokken naar veiliger oorden. Bij de achterblijvers vindt men een gevaarlijk hoog percentage progressieven – “liberals” in het Amerikaanse jargon – en nuttige idioten. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het beleid van de stad San Francisco, ooit de thuishaven van de eerste hippies. Obama heeft het aantal repatriëringen van illegalen al tot een minimum teruggeschroefd, maar San Francisco doet er nog een schep bovenop. De stad is uitgeroepen tot “sanctuary city”. Zelfs criminele illegalen waarvan de Obama-administratie vindt dat zij uitgewezen moeten worden, kunnen een veilige toevlucht vinden in San Francisco. Hun namen en adressen worden niet aan de federale immigratie- en douanedienst ICE doorgegeven, tenzij in hoogst uitzonderlijke gevallen. In 2008 was er al een groot schandaal toen Hondurese drugdealers op kosten van de stad gehuisvest werden in een luxueuze woonwijk om hen te beschermen tegen de ICE. Zij kregen zelfs op kosten van de stad vliegtuigtickets om uitstapjes naar Honduras te maken. In hetzelfde jaar vermoordde een illegale Salvadoraan van de beruchte bende MS-13 drie onschuldige mensen van wie hij ten onrechte dacht dat zij bij een rivaliserende bende hoorden. Dezelfde moordenaar had al eerder een zwangere vrouw en haar broer met geweld beroofd. Maar ook toen had de stad San Francisco dat in het kader van haar “sanctuary”-beleid niet doorgegeven aan de ICE, zodat hij niet uitgewezen werd. De EU en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voeren in wezen hetzelfde beleid, maar dan op een tienduizend keer grotere schaal. Nee, de populariteit van Trump, Wilders, Orban, AfD of het Brexitkamp zou niemand nog mogen verbazen…

Islamitische tweeling

Khalid en Saleh Al Areeni waren tweelingbroers uit Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Zij wilden zich aansluiten bij IS. Toen hun bejaarde ouders probeerden hen dat uit het hoofd te praten, grepen de broers naar drastische middelen: zij lokten hun moeder mee naar een voorraadkamer in hun huis, en ze vermoordden haar met messteken. Zij achtervolgden hun broer naar het dakterras en staken hem daar neer. Dan vielen zij met de bebloede messen hun drieënzeventigjarige vader aan. De vader en de broer werden in kritieke toestand naar het hospitaal gevoerd. De vrome tweeling werd gearresteerd. Zelfs de Saoedi’s schrokken van zoveel fanatisme. Ja, aan de bloedige vruchten kent men de islamitische boom. Al zullen de media beweren dat het alweer niets met de islam te maken heeft.

Opnieuw Biafra

Tussen 1967 en 1970 verpletterde de Nigeriaanse regering de kleine christelijke staat Biafra, die eenzijdig de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Meer dan twee miljoen Igbo’s, zoals de inwoners van Biafra zichzelf noemen, werden gedood bij gevechten, door bombardementen en vooral door uithongering. Meer dan veertig jaar later is er opnieuw een voorzichtige onafhankelijkheidsbeweging bij de Igbo’s actief. De Igbo’s hebben geen verzetsleger opgericht en geen terreur- of guerrillagroepen. Zij hebben nooit geweld gebruikt en niemand gedood. Zij hebben alleen maar herdenkingsplechtigheden en manifestaties georganiseerd. Maar de Nigeriaanse regering, geleid door de moslimgeneraal Muhammadu Buhari, reageerde keihard. Ze stuurde het leger erop af en liet dozijnen Igbo’s neerschieten. Ter vergelijking: de Fulani hebben in hun conflict met naburige stammen de voorbije jaren al bijna 1.200 mensen vermoord. Maar daar stuurt de regering het leger niet op af. De Fulani zijn immers moslims. Ook de beloofde harde aanpak van Boko Haram is er nog steeds niet gekomen, ondanks Buhari’s verkiezingsbeloften. Nog een contradictie: Obama weigerde altijd wapens te leveren aan de vorige president van Nigeria, de christen Jonathan Goodluck, die ze nochtans hard nodig had voor de strijd tegen Boko Haram. Maar nu Nigeria een moslimpresident heeft, heeft Obama plots geen bezwaren meer tegen wapenleveringen.

Gewoon weekje

Het is ramadan, dus de moslims doen een extra inspanning voor het ware geloof. Een Palestijnse terrorist beschoot vanuit een hinderlaag een Israëlische familie nabij de oude Bijbelse stad Hebron: één dode, drie gewonden. Er werden aanslagen gepleegd op de luchthaven van Istanboel (45 doden), in een sjiitische wijk van Bagdad (213 doden), in een hotel in Mogadishu (25 doden), in een hotel in Dhaka (28 doden) en op twee autobussen in Kenia (6 doden). Een gewone, rustige ramadanweek dus. Ooit gehoord dat Joden of christenen zo’n bloedbaden hebben aangericht om hun vasten luister bij te zetten?

Twee records van waanzin

In Zweden heeft de politieke correctheid een nieuw hoogtepunt van waanzin bereikt. Als reactie op de golf van verkrachtingen die het land sinds de islamitische invasie teistert, heeft de politie besloten armbandjes voor meisjes uit te delen. Daarop staat de tekst “Don’t molest me”. Waarschijnlijk geloven ze echt dat dat als een toverspreuk zal werken om islamitische verkrachters op slag impotent te maken. Intussen werden op een muziekfestival in Karlstadt 23 meisjes aangerand door een bende van zeven of acht zogenaamde asielzoekers, terwijl de politie toekeek en niet ingreep. Het jongste slachtoffer was elf jaar. Er werden slechts twee daders gearresteerd, maar omdat zij “niet-begeleide minderjarigen” waren, werden ze onmiddellijk daarna weer vrijgelaten. In Groot-Brittannië zagen we een ander symptoom van dezelfde waanzin. Daar werd Tommy Robinson, de stichter van de English Defence League, gearresteerd en aangeklaagd wegens aanzetting tot haat. Zijn misdaad: hij had een foto van zichzelf gepost met een spandoek met de tekst FUCK ISIS. Hoezo? De moslims beweren toch altijd dat zij met IS niets te maken hebben? Hoe zou zo’n spandoek dan “racistisch” of “islamofoob” kunnen zijn?