2016-31_01_Eric-spuugzat (Medium)Heeft Angela Merkel zichzelf overschafft?

In een inderhaast bijeengeroepen persconferentie herhaalde de Duitse bondskanselier Angela Merkel verleden week nog eens haar beruchte uitspraak van verleden jaar: “Wir schaffen das!” In ons land was de pers lovend, en sprongen Wouter Beke (CD&V) en Meyrem Almaci (Groen) haar onmiddellijk bij. In eigen land kreeg ze in de pers echter ferme tegenwind, terwijl ook de Beierse CSU-voorzitter Horst Seehofer liet weten dat hij zich niet achter de uitspraak “wir schaffen das” kon scharen. Heeft Angela Merkel zichzelf overschafft door te volharden in de boosheid?

2 jaar na sabotage op Doel 4: Een verjaardag met vraagtekens

Deze week is het exact twee jaar geleden dat in de kerncentrale van Doel 4 een sabotagedaad werd uitgevoerd. Twee jaar na datum is er nog steeds geen dader gevonden.

Mensenrechteninstituut: grote waakzaamheid geboden

Koen Geens, minister van Justitie, heeft aangekondigd dat de oprichting van een ‘Mensenrechteninstituut’ nakend is. Dat instituut moet een soort koepel worden van al wat er reeds bestaat inzake de bestrijding van zogeheten discriminatie. Zo zullen onder meer het ‘Interfederaal Gelijkekansencentrum’ (vandaag Unia), het Centrum voor Migratie en het ‘Instituut voor de gelijkheid van Mannen en vrouwen’ op termijn één groot geheel vormen met dit nieuwe instituut voor de Mensenrechten.

Seksuele misdrijven en verkrachtingen in Duitsland

De conservatieve denktank Gatestone uit New York heeft een lijst verspreid over de verkrachtingsepidemie in Duitsland gedurende de eerste twee maanden van dit jaar. Geen woord daarover door Angela Merkel bij haar jaarlijkse toespraak voor de pers op 28 juli. Bij gebrek aan ruimte brengen wij enkel een samenvatting van de maand januari.

Jodenhater bij Brusselse CD&V

Wat de Brusselse CD&V nu presteert, tart werkelijk alle verbeelding. Niemand minder dan Youssef Kobo werd enkele maanden geleden aangetrokken om op het kabinet van Brussels staatssecretaris Bianca Debaets te gaan werken. Kobo is op zijn zachtst gezegd een nogal omstreden figuur. Virulent Israëlhater, die Israël vergelijkt met IS.

Praten met Dieter Stein van Junge Freiheit: Een rechts Duits blad met kilo’s gezond verstand

Junge Freiheit is 30 jaar. Het begon als probeersel in de jeugdkamer van Dieter Stein. Vandaag is het weekblad een krachtige stem van de groeiende conservatieve beweging in Duitsland. Ai, ai, ai. Conservatief en Duitsland… Kijkt de Führer mee over de schouders van Dieter Stein? ‘t Pallieterke stapte zijn bureau binnen en legde de vraag voor.