2016-33_01_Eric - Gezocht - Pikachu en Oussama Atar (Medium)Hoe België de terreur tegen zichzelf organiseert

Je kan van de overheid niet het onmogelijke eisen. Ze kan heel veel doen om de kans op terreuraanslagen te verminderen, maar een absolute veiligheid kan ze nooit waarborgen. Het absolute minimum dat je van een staat echter wel mag verwachten, is dat ze de terroristen niet wetens en willens helpt. Dat is nochtans precies wat België heeft gedaan. De Belgische staat heeft de terroristen van 22 maart zelfs meer geholpen dan de Islamitische Staat.

Nog enkele aanslagen en we hebben een burgeroorlog

In een interview met The Wall Street Journal verklaarde Patrick Calvar, chef van de Franse Binnenlandse Veiligheid, dat een confrontatie met de moslimgemeenschap in de nabije toekomst in Frankrijk vrijwel onvermijdelijk is. Hij vreest bovendien dat rechtse elementen zich nu reeds bewapenen om weerwerk te leveren mochten er nog meer aanslagen komen in Frankrijk. Dit schept een bijkomend probleem voor de veiligheidsdiensten.

Groen: de lieveling van de media

Groen is zonder twijfel dé lieveling van de pers. Een debat over het milieu? Iemand van Groen zit geheel vanzelfsprekend mee aan tafel. Een debat over immigratie? Ook daar hoort iemand van Groen bij. En verder ook bij elk debat over de bankencrisis, het moslimterrorisme, mobiliteit in Vlaanderen en de aankoop van militair materieel. Kennis van zaken is zelfs geen vereiste. Alleen merkwaardig dat Groen, na zoveel jaren van hand-en spandiensten door de bevriende media, bij de verkiezingen, maar niet over de drempel van tien procent geraakt.

Voortgaande globalisering wakkert volksopstand aan

De publicist Aysso Reudink beschrijft in het artikel ‘Politici presteren onder de maat’ (TPO.nl, 12/8/2016) wat er vandaag mis is met de politiek. In een notendop: het economische systeem is machtiger geworden dan het politieke bestel. Volksvertegenwoordigers kunnen hierdoor minder “cadeautjes uitdelen”, wat ten koste gaat van hun maatschappelijke status. Er blijven ‘losers’ over en losers trekken andere losers aan.

Strijd Trump versus Clinton op het scherp van de snee

Wie de afgelopen paar weken het Amerikaanse verkiezingsnieuws heeft gevolgd, zag spektakel alom. Donald Trump scoorde de ene controverse na de andere. Trump haalde uit naar een moeder van een gesneuvelde soldaat die sprak op de Democratische Nationale Conventie (DNC). Wat later gooide hij een moeder buiten op een speech wegens een huilende baby – of hij grapte het, maar werd verkeerd voorgesteld.

Praten met Antoine Denert – Bij de minister van Tederheid

Spreek in Kruibeke om het even wie aan, en de geringste vrouw met krulspelden in het haar op weg naar de kruidenier, vertelt precies waar haar ex-burgemeester woont. Antoine Denert was dertig jaar de eerste burger van Kruibeke voor de Volksunie, en geraakte in conflict met N-VA. Hij zit vandaag in de oppositie, maar hoopt op een terugkeer in het bestuur in 2018. Denert is politicus om de mensenliefde en geen apparatsjik zoals die heersen in de particratie.