2016-35_16_MAD-Veel mooier zo (Medium)Door Abu Cyriel

Beste broeders,

(lieve zusters, ga even de Flair lezen nu het nog kan)

Laat ons het eens het eens hebben over de islam. De erfvijand die ons sinds het prilste begin van de 8ste eeuw met overgave edoch tevergeefs probeert te overtuigen van zijn liefde voor onze contreien en de omliggende continenten en eilanden. Het is een gevoelig onderwerp, maar we mogen niet langer zwijgen. Zoals John Crombez al zei, nauwelijks dertig jaar na het gezond verstand: het is tijd om de problemen te benoemen en niet te soft te zijn.

Het is mooi geweest, die eeuwenlange vete. Herinner u onze glorierijke overwinningen in Poitiers en Jeruzalem. Vijvers vol bloed heeft het gekost. Altijd iemands vader, altijd iemands kind. Het leverde enkele mooi films op, maar het is niet meer van deze tijd.

Bekijk het eens langs de andere kant. Ze hebben ons mooie dingen gegeven. Weet ge nog, hoe idioot dat Romeins telsysteem was omdat die klojo’s per se met letters wilden rekenen? Of hoe vuil onze handen waren na de maaltijd voor de eerste Saraceen ons een vork kwam presenteren aan de eettafel. De eerste exemplaren kreeg hij nog in de nek geplant, maar het duurde niet zo heel lang voor we begrepen waar hij naar toe wou. En hij had een punt. Waar zouden we vandaag zijn zonder?

Kwatongen – niet geloven – beweren zelfs dat onze eigenste Vlaamse Leeuw één van de eerste gastarbeiders was, uit de tijd dat ze daarginds wel nog vrolijk mochten tekenen. Ik bedoel maar, er is wel één en ander dat ons bindt. Het is niet allemaal slecht. Zijn zij ons niet komen helpen steenkool naar boven te halen? Ontdekten wij geen fijne toepassingen voor die zwarte prut die te pas en te onpas uit hun grond opborrelt?

En hebben zij vandaag niet de jeugd én dus de toekomst van onze steden in handen. Hoe roemrijk ons verzet ook was. De pen bleek machtiger dan het zwaard, maar de pen was machteloos tegen de baarmoeder. En daarom, beminde broeders, laat ons doen waar we het best in zijn in dit land. We zoeken een eerbaar compromis. En dan kan een mens echt wel slechter varen dan de islam. Ik beloof het u. Tenminste, zolang u houder bent van een penis en weet dat u die niet zomaar in om het even welk geslacht mag stoppen, kan u eigenlijk weinig gebeuren. Sterker nog, zo’n beetje islamisering heropent perspectieven die we de voorbije vijftig jaar hebben gesloten. En niet altijd van harte. Ik weet het, beste lezer, u bent ondertussen aan het koken van woede, maar geef me nog even.

Terwijl de Saraceen stilletjes radicaliseerde, bleven ook wij niet gespaard van ideologische doctrines die ons leven voor goed zouden veranderen. Mijnheer pastoor kwam steeds minder over de vloer, maar daar kregen we geen vrijheid voor terug. Vanuit onze eigen keuken werd er tegen de brave huisvader samengezworen door – laat ons de zaken maar eens benoemen zoals ze zijn – vrouwen. Terwijl wij rustig de krant lazen en nietsvermoedend al eens zelf onze pantoffels en koffie gingen halen, slikten zij de pil en ontdekten hun eigen lichaam. ‘Baas in eigen buik’, riepen ze. En daar konden we best mee leven. Maar zoals dat steeds gaat bij een veroveringsideologie, bleef het daar niet bij. Plots werden de plafonds van glas en wilde iedereen erdoor. De afwas bleef staan, de verkoop van strijkplanken bleef dalen en het aantal echtscheidingen ontplofte. De wereld zoals we die kennen werd veroverd door dolle Mina’s. Het ging allemaal zo geleidelijk dat we er nauwelijks erg in hadden. In 1962 was amper 2 procent van onze parlementairen van de vrouwelijke kunne. Vandaag is dat meer dan 50 procent. Aan dit tempo zal er in het jaar 2036 geen enkele man nog in het parlement zitten. De feminisering van de maatschappij. Daar moeten we voor uitkijken. En daar kan een scheutje islamisering bij helpen. U twijfelt nog? Dan heb ik twee woorden voor u: Kristien. Hemmerechts.

Toegegeven, we kunnen niet alles zomaar overnemen vanuit de islam. Zoals zo velen voor mij, pleit ik voor een Europese islam. Gematigd waar het kan, streng als het moet. Een variant waarbij een mens al eens mag doorzakken met een trappist, aangebracht door één van zijn vier (4) lieve, tedere gordijnenvrouwtjes. Liefst met een moskeekaasje erbij. En die ramadan? Ach, als de dames dat doen, zal het ook wel goed zijn zeker? God weet dat sommigen het kunnen gebruiken. Vijf keer bidden lijkt me inderdaad wat excessief maar in het digitale tijdperk vinden we er vast een app voor.

En dan zijn er de maatschappelijke voordelen. Stel u eens voor dat we het vrouwelijk rijbewijs kunnen intrekken. Er zal plaats te over zijn op onze wegen. Het hele BAM-tracé kan de vuilbak in. De enige schup die we nog in de grond steken, zal zijn wanneer we een overspelig deugnietje tot aan haar middel begraven om er stenen naar te gooien.

Nee, vrienden. We moeten echt het kind niet met het badwater weggooien wat die islamisering betreft. ‘Ieder voordeel heb zijn nadeel’, zoals Abu Cruyf het formuleerde. If you can’t beat them, join them.