Pallieterke,

De uitvinding van de tv destijds is een heel goede zaak geweest. Omdat ik veel tijd heb, kijk ik dikwijls. Je kan daar heel interessante dingen zien. Vooral die uitzendingen over de royals op verschillende kanalen zijn heel leerrijk. Soms kijk ik ook naar de Nederlandse tv. Dat heet nu NPO. Zo kwam ik verleden zaterdag terecht op het programma Blauw Bloed en ben daar nog een en ander te weten gekomen. “De agenda van de Belgische prins Laurent wordt niet langer gepubliceerd op de officiële website van het Belgisch koninklijk huis. Als reactie daarop heeft de prins besloten al zijn activiteiten voortaan te melden op zijn eigen Twitteraccount. De prins wil voorkomen dat de mensen denken dat hij niets meer zou doen”, zeggen ze letterlijk in die uitzending.

Ik heb mijn secretaris eens laten zoeken, want zelf kan ik dat niet, en we hebben hem gevonden: Laurent of Belgium @Laurent_of_B, Official account – Started August 2016. Hij gebruikt die nu om al zijn activiteiten aan te kondigen. Ik raad dus al mijn landgenoten aan hem daar te volgen, misschien dat die account dan eens overbelast zal zijn. Je moet wel een beetje Frans kennen om te kunnen volgen, noblesse oblige!!

En alsof dat nog niet genoeg was, hebben ze verleden week op VTM nog een boekje opengedaan over onze Lorre. Ze zijn die affaire – of dat contract – met de Libische regering om bomen te planten in de woestijn, eens van nabij gaan bekijken. Onze Lorre beweert dat de Libiërs hun verplichtingen niet zijn nagekomen en vraagt een schadevergoeding van 45 milj. EURO’s. Daarmee kan hij veel Rolexkes kopen. Er waren inderdaad maar enkele boompjes geplant en die hebben het niet lang uitgehouden. Die woestijnvossen laten zich nu niet zomaar doen en vragen alle stukken op waarop het gerecht zich gebaseerd heeft en eisen alvast van onze Lorre de terugbetaling van bijna een half miljoen, dat hij zou geïncasseerd hebben voor die paar boompjes. Dat kan hij natuurlijk niet betalen want hij moet nu leven van een leefloon. Claireke zal nog veel moeten gaan bijklussen. Maar, zegt hij, het Libische avontuur is nog lang niet afgelopen.

En dan zijn ze in Tervuren verwonderd dat ik hen met hun klikken en klakken van mijn officiële website van de monarchie gezwierd heb.

Enfin, de royale groeten uit La(e)ken van uw koning, Hare Majesteit de koningin, de kroonprinses en de ganse sibbe.

Flupke van België

PS: Ik ben verleden week naar Frankfurt geweest, bij de ECB. Ik heb eigenlijk niet goed begrepen wat ze daar allemaal gezegd hebben, maar in tijden van dalende rentevoeten is het toch interessant om weten dat mijn kapitaal daar goed beschermd wordt.