2016-40_13_eric-ing-mediumWallonië blijft maar draaien rond voortdurende paradox

Wallonië heeft troeven, maar slaagt er niet in die uit te spelen en dat is ‘de Waalse paradox’, zei Waals oppositieleider Pierre Yves Jeholet (MR) in een gesprek met De Tijd. Uw ‘t Pallieterke zegt dat al jaren. “Wallonië heeft een elektroshock nodig, want hinkt op alle vlakken achterop op Vlaanderen”. Dat het verschil nog groter wordt en het fameuze Marshallplan weinig of geen beterschap zorgt, is hier ook al vaker geschreven… Lees meer…

Praten met Karl Drabbe na zijn reis naar Iran

Iran is een groots land waar niks mag en alles kan. Karl Drabbe, uitgever en reisduif, toerde er met Nederlanders en Vlamingen, en is enthousiast. Iran heeft meer Europese, Belgische en Vlaamse investeringen nodig, is een gedroomde politieke partner van Europa, wriemelt zich in de steden los van de ayatollahs en is trots op een cultuur en een traditie van 7.000 jaar.  Lees meer…

Met alle Chinezen…

Een vraagje aan ‘s werelds tweede beste burgemeester Termont: waarom is water en elektriciteit duurder in Gent dan in Antwerpen? Een deal met Chinezen? U bent kwaad om het ‘perfide spel’ van Antwerpen. De deal gaat niet door, u bent nog kwader. Even ernstig… Draai de rollen eens om. Zou u ooit de energiefactuur voor de Gentenaars verhogen op vraag van Antwerpen, voor een plan dat niet sp.a maar wel N-VA meer macht geeft?  Lees meer…

Mislukte aanslag met passagiersvliegtuig?

Het vliegveld van Nice wordt beschouwd als relatief gevaarlijk, maar het ligt niet midden in de stad, zoals het vliegveld van Hong Kong. Het is gebouwd op een schiereiland buiten de bebouwde kom. De aanvliegroute voor landende vliegtuigen loopt volledig boven zee. Maar op zaterdag 24 september week een Boeing 737 van Turkish Airlines vlucht TK 1815 heel ver af van de normale route over zee en donderde laag over de stad Nice, op minder dan 130 meter hoogte. Het was nochtans helder weer.  Lees meer…

De cdH nog niet op de bodem, maar ‘Madame non’ komt terug

De centristen van de cdH blijven het in de peilingen steeds slechter doen. De mogelijke terugkeer van Joëlle Milquet zal niet voor redding zorgen, wel integendeel.  Lees meer…

Wat er fout gaat in Brussel

Wie de antwoorden op de parlementaire vragen van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement leest, waant zich even in een andere wereld. Een wereld waar alles duurder en minder efficiënt is dan in Vlaanderen. Een goed beheer zou Brussel heel wat tientallen miljoenen euro’s kunnen opleveren. En dat zou dan weer de Vlaamse begroting ten goede komen, aangezien wij indirect geldschieter zijn van de Brusselse verspillers.  Lees meer…

 

abonneer-nu