2016-43_02_maarten-is_terugkeer-mediumOntruiming jungle Calais: dweilen met de kraan open

Het vluchtelingenkamp van Calais is een illegale constructie van mensen die illegaal op het grondgebied verblijven met de uitdrukkelijke bedoeling om illegale feiten te plegen, nl. het onwettelijk oversteken van een landsgrens. Het zegt veel over het gebrek aan morele moed van een samenleving wanneer het 14 jaar moet duren vooraleer een einde wordt gesteld aan een zone van complete wetteloosheid. Lees meer…

Regering omsingeld door links en radicaal rechts

In de lente al was het duidelijk dat het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), het nieuwe vrijhandelsakkoord tussen Europa en Canada, een communautaire dimensie zou krijgen. In april nam het Waalse Parlement een resolutie aan tegen CETA. Andere francofone parlementen volgden. Waals minister-president Paul Magnette heeft zijn joker gevonden. Hij zal die inzetten tegen de communisten (PTB), tegen de electorale terugval van de PS, tegen de federale regering waarin maar een kwart van de Walen zich vertegenwoordigd acht. Krijgt De Wever nu al de communautaire clash waar hij zat op te wachten? Lees meer…

Regio zonder economie

In de marge van de heisa rond het Waalse njet op het CETA-handelsverdrag raakte bekend dat de Waalse regering denkt aan een bedrijfstaks op automatisering. De PS-cdH-regering lijkt zo van Wallonië meer en meer een regio te willen maken waar economische activiteit onbestaande wordt. Lees meer…

De voorbeeldfunctie van Mosoel

Zelfs wanneer het erop aan komt IS uit Mosoel te verdrijven, blijft elke betrokken partij toch vooral trouw aan de eigen agenda en strijd. Precies deze prioriteitsstelling voedt al jaren de complexiteit van de situatie in de brede regio. Op welke manier de slag afgerond zal worden, is nog onduidelijk, maar feit is dat dit verstrekkende gevolgen zal hebben voor de toekomst van Irak als land. De vrees is reëel dat, als de tegenstellingen in en rond Mosoel niet overstegen kunnen worden, een opdeling van de staat onafwendbaar wordt. Lees meer…

Daniel Friberg (Zweeds Nieuw Rechts): “Links ondermijnt actief haar eigen geloofssysteem.”

‘Nieuw Rechts’ is terug en groter dan ooit. Hoewel het oorspronkelijk uit Europa komt, in het bijzonder uit Frankrijk met de academicus Alain de Benoist, heeft het zich verspreid over de wereld en is het naar de voorgrond getreden van de Amerikaanse presidentiele politiek. Hillary Clinton, de Democratische presidentskandidaat, wijdde in augustus een volledige speech aan de ‘Alt Right’ en noemde het een “radicale margegroep”. Met haar speech toonde ze echter het tegendeel aan. Lees meer…

Vaclav Klaus: “De Europese politici dragen schuld voor de massamigratie”

Een voormalig Europees president die waarschuwt voor de gevolgen van de migratie die we al jaren kennen: het is geen vanzelfsprekendheid in dit politiek correct tijdsgewricht. Vaclav Klaus, de man die destijds aan de wieg stond van de opdeling van Tsjechoslowakije, doet het zonder schroom. Volksverhuizing is de juiste term, benadrukt hij. En je moet al een hele tijd teruggaan om iets van dergelijke omvang in de Europese geschiedenis terug te vinden. We weten hoe dat voor het Romeinse Rijk is afgelopen… Lees meer…

 

abonneer-nu