Familiegebeurtenissen

Pallieterke,

Door het embargo ingesteld door Hare Majesteit tegen haar eigen schoonfamilie, ben ik de laatste tijd verplicht om de diverse media te volgen om nog enig nieuws over mijn familie te hebben. Ons Matil heeft er werkelijk alles aan gedaan om ons gezinnetje te isoleren van de rest en gaat dan de honneurs waarnemen in het buitenland.

Zo verneem ik dat mijn papa opgeroepen wordt om voor de rechter te verschijnen in verband met een lopende zaak met mijn halfzus Delphine. Ik zou het in zijn geval niet zover hebben laten komen en zou de tactiek van wijlen president Mitterrand gevolgd hebben: “Et alors?” Nu de Belgische staat de polygamie wettelijk zou gaan erkennen, is het voor mijn papa dus eenvoudig om het achterstallige kindergeld uit te betalen aan mijn halfzus. Hij kan het misschien nog opgeven als een kostenstaat op zijn jaarlijkse uitgavenverklaring.

Ook de buitenlandse pers is zeer geïnteresseerd. Wat leer en lees ik in de Italiaanse krant Il Tempo? Mijn ouders zijn definitief naar Rome verhuisd. Zo staat er te lezen, en ik citeer inclusief de schrijffouten: “La Regina Paola (sic) e’ tornata a casa, la rezidenza ai Pairoli, il Pallazo di Famiglia.” Papa en mama gaan dus wonen in mama’s appartement, waarvan de renovatie zo een slordige 200.000 euro gekost heeft. Zoals men zegt: die het lang heeft, moet het lang laten hangen. Dat heeft misschien ook wel zijn voordelen: als ik nog eens op reis moet naar Rome moet ik geen hotelkosten meer uitgeven.

Enkele van de media die ik ook bekijk zijn Twitter en Facebook. Daar is onze Lorre opeens heel actief geworden sinds ik hem van de officiële koninklijke Twitteraccount gegooid heb. Het is wel spijtig dat hij zo slordig is in zijn taalgebruik. Zijn tweets in het Frans zijn niet altijd feilloos, maar het Engels dat hij hanteert heeft meer weg van het steenkolenengels dat onze noorderburen plegen te gebruiken. Onze Lorre wordt een echte eenzaat, want hij volgt niemand op Facebook. Zijn wederhelft @ClaireLCoombs volgt 3 personen, maar daar zit monseigneur niet bij.

We sluiten af met de bedenking dat het stil is waar het nooit waait, ook in koninklijke families.

Enfin, de royale groeten uit La(e)ken van uw koning, Hare Majesteit de koningin, de kroonprinses en de ganse sibbe.

Flupke van België