Frontale aanval

Pallieterke,

Er is de laatste tijd een frontale aanval bezig tegen mij en tegen de instelling die ik vertegenwoordig. Sommige politiekers willen niet meer dat ik hun wetten onderteken, en anderen willen de controle opvoeren op het geld dat wij uitgeven. Ze zeggen zelfs dat Alex en Maxima van onze noorderburen goedkoper zijn dan wij. Waar bemoeien ze zich mee. Dat is toch ons geld!

Er zijn over ons de laatste maanden ook een paar boeken verschenen: over ons geld en de macht van de monarchie. Waar bemoeien die auteurs zich eigenlijk mee? Zijn er geen andere interessante onderwerpen om over te schrijven?

De steun voor de Monarchie zakt naar een dieptepunt, lees ik. Kan het dan verwonderen dat maar 40% van de Vlamingen mij nog zien zitten als hun vorst? En als je denkt dat dat alleen maar bij die Vlaams-nationalisten het geval is, heb je het mis. Bij de Walen is het ook al van dattum. Ik heb altijd gedacht dat die zuiderlingen mij stevig op de troon probeerden te houden om alzo te vermijden dat ons landje uit mekaar zou vallen. Zij zegden toch dat ik het cement vormde van het “huis België”!

Op VTM heb ik gezien en in de krant van Kobbegem heb ik gelezen dat slechts een klein deel van de huidige jeugd nog nood heeft aan een koningdom. Ze kunnen zich niet vereenzelvigen met de wereld waarin wij koningen, prinsen en prinsessen leven. Wij zijn tenslotte ook maar gewone mensen.

Ik denk dat ik via de Italiaanse ambassade een inreisvisum zal proberen te bemachtigen. Dan kan ik in Rome een asielaanvraag doen als politiek vluchteling. Ik kan zelfs nog altijd de hulp inroepen van de advocaten van PLN. Zoals ik in het verleden al schreef, kan ik dan bij onze papa en mama gaan wonen. Er is echter één groot probleem: de garderobe van Hare Majesteit. De beste oplossing zal erin bestaan dat ze ergens buiten Rome een loods gaat huren om al haar kleren, schoenen en handtassen, die ze maar éénmaal gedragen heeft, op te bergen.

En voor de centen moet ik het niet laten. Met de dagelijkse toelage van 2.500 euro voor de kroonprinses zullen we nog rijkelijk kunnen leven.

Dat ze daarna dan maar een andere idioot kiezen om aan het hoofd te staan van dit land. Of misschien zijn er tegen die tijd drie idioot-presidenten nodig om ons land te besturen? Met de pree die ik nu verdien, zullen ze die drie wel kunnen onderhouden.

Enfin, de royale groeten uit La(e)ken van uw koning, Hare Majesteit de koningin, de kroonprinses en de ganse sibbe.

Flupke van België