2016-45_04_mad-zwpiet-mediumDe N-VA blijft koppig inbeuken op verkeerde tegenstander

Naar aanleiding van de moeilijkheden met zijn Kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters zei Bart de Wever onlangs dat hij de kritiek vanuit de Vlaamse Beweging “ten dele aanvaardt”. Dat incident, dat leidde tot de exodus van de twee kamerleden, ging over communautaire strategie, maar ook over partijdiscipline en andere politieke meningsverschillen. Dat geheel wordt veel voor een man alleen. Lees meer…

Europa niet klaar voor terroristisch doemscenario

Volgens Cyrille Fijnaut, professor emeritus criminologie en strafrecht aan de KUL, is Europa niet echt klaar om het islamitisch terrorisme afdoende te bestrijden indien geradicaliseerde cellen zich in de toekomst organiseren om nieuwe aanslagen te plegen. Over dit doemscenario had hij het vorige week tijdens een eerste lezing in de reeks ‘Fijnaut Lectures’ voor een bomvolle aula in de Faculteit Rechtsgeleerdheid te Leuven. Lees meer…

Allochtoon vaarwel, maar tellen zullen we blijven doen

De begrippen allochtoon en autochtoon (uit een samenstelling van de Griekse woorden voor ‘elders’(alloch) en ‘klank/taal’ (tónos) moeten na zowat een halve eeuw gebruik uit onze woordenschat worden geschrapt. Dat vinden in Nederland toch de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De begrippen zouden “stigmatiserend en niet meer nauwkeurig genoeg” zijn want die allochtonen (oei, sorry) zijn héél divers en beweeglijk. Lees meer…

Sluit het net om Zuma?

Zijn Zuma’s dagen als president van Zuid-Afrika geteld? Deden het al decennia aanslepende wapenschandaal en de buitensporige uitgaven voor zijn buitenverblijf in Nkandla zijn prestige al geen goed, met de Guptazaak barstte de bom. Terwijl zijn houding tegenover minister van Financiën Pravin Gordhan als een boemerang in zijn gezicht dreigt terecht te komen. Lees meer…

De US Secret Service

Op zaterdag 5 november gaf presidentskandidaat Donald Trump een toespraak in Nevada. Hij werd onderbroken door een plots onrustig geworden publiek en toen riep er iemand: “Pistool!” Uit het niets kwamen twee heren in zwart maatpak tevoorschijn, grepen Trump bij de armen en haalden hem van het podium. Tegelijkertijd stormden gelijkaardige mannen naar de plaats van het incident. De man die werd gearresteerd bleek uiteindelijk ongewapend te zijn. Over de kandidaten is al zoveel geschreven, maar over de US Secret Service, die een zeer belangrijke rol vervult, wordt nooit iets vermeld. Lees meer…

Praten met Theo Francken: “Europa waardeert stilaan ons verhaal“

Theo Francken is hét nationale succesnummer van N-VA. Met hem is er een vluchtelingenbeleid en een asielstrategie na een generatie gehannes en vaandelvlucht. Dat levert de staatssecretaris voor Asiel en Migratie veel lof op, ook vanuit Wallonië waar de burgers blij zijn om onder de pensée unique van de PS uit te kruipen. Kan Francken meer dan hij vandaag doet en is hij de geknipte opvolger van N-VA-voorzitter Bart De Wever? Lees meer…

 

abonneer-nu