2016-46_16_maarten-sint-pieten-mediumZwarte Piet in de catacomben wit geverfd

Zwarte Piet bestaat niet meer. Dit “voldongen feit” werd ons net voor het weekend onder de neus geschoven door een plukje journalisten dat er van uitging dat zijn doodvonnis was getekend in een Pietenpact. En het catacombenpact was ondertekend door progressief Vlaanderen: de onderwijsnetten, VRT en een partje van de VTM, de Gezinsbond, de kinderrechtencommissaris, een speelgoedketen, wat onvermijdelijke artiesten-BV’s, en het extreem linkse Kifkif. Lees meer…

Trump en het identiteitsdebat in de VS (Jurgen Ceder)

In maart schreef ik in dit blad een bijdrage onder de titel “De opstand der onmachtigen”. Een reeks electorale gebeurtenissen leidde mij toen tot het besluit dat er zich iets vrij fundamenteel aan het afspelen was in de politiek van de westerse wereld. De balorigheid van de kiezers leek op heel wat plaatsen zo opvallend, dat men kon vermoeden dat er zich een betekenisvol en algemeen fenomeen aan het aftekenen was. Lees meer…

Trumponomics

Welk economisch beleid de Amerikaanse president-elect zal gaan voeren, blijft onduidelijk. Wellicht gaat het in de richting van een liberaal-protectionistische agenda. Enerzijds belastingverlagingen om de economie aan te zwengelen. Anderzijds beperkte handelsbarrières. Met daarbovenop een programma van overheidsinvesteringen. Dat zijn de drie pijlers van de Trumponomics. Lees meer…

Het watermerk van Trump

Enkel waaghalzen zouden geld durven verwedden op de vraag hoe het Amerikaanse buitenlandse beleid er onder Donald Trump zal uitzien. Er was de campagne, de straffe oneliners en weldra het – hopelijk – bezadigd bestuur. De retoriek berust op principes die wel degelijk in beleidsdaden gegoten kunnen worden. Hoe zichtbaar Trumps stempel zal en vooral kan worden, is een even open als intrigerende vraag. Lees meer…

Praten met Kurt Moons – voorzitter Pro Flandria: “Ik pleit voor onafhankelijkheid en zie meer medestanders”

Pro Flandria is 15 jaar en het besloten genootschap viert feest in De Warande, een fraaie plek in het hart van politiek en economisch Brussel. Kurt Moons leidt sedert vijf jaar de vereniging en combineert zijn ondernemerschap met de liefde voor de Vlaamse Beweging. Pro Flandria pleit voor Vlaamse onafhankelijkheid, de maatschappelijke rol van de elite, de ondernemer als rolmodel voor een beter Vlaanderen, de erkenning van de centrumrechtse grondstroom in Europa en de VS. Lees meer…

 

abonneer-nu