2016-47-tom-van-grieken-filip-dewinter-mediumVlaams Belang: lijden in de marge of relevanter worden?

Zou De Wever nu blij zijn of niet, nu concurrent Vlaams Belang worstelt met de eigen doelstelling? Het lijkt alleszins onvoorspelbaar tot wat de heisa met Filip Dewinter zal leiden. Wat Dewinter nu weer uit zijn mouw schudde, is gewoon verbijsterend, zelfs voor zijn eigen achterban. Wat hoopte hij te leren bij de extremisten van Gouden Dageraad? Die partij bezet in het Griekse parlement welgeteld 18 van de 300 parlementszetels. Lees meer…

Duizenden minderjarige migranten spoorloos in Europa

In Zweden is vorige week (17 november) een rapport verschenen dat melding maakt van precies 1.829 verdwenen niet-begeleide minderjarige migranten sinds 2013. Meestal gaat het om Marokkaanse of Afghaanse jongeren, die in het land weinig kans maken op asiel. Ook Europol maakt zich zorgen. Reeds eerder meldde de Europese politieorganisatie dat in Europa gedurende het laatste anderhalf tot twee jaar meer dan 10.000 niet-begeleide jongeren verdwenen. Waar ze terechtkomen, weet niemand. Ondertussen blijven vooral Afrikaanse migranten toestromen in Italië. Lees meer…

De staat in de staat (Jurgen Ceder)

De hele rel rond het Zwartepietenpact had één voordeel: het herinnerde ons aan het bestaan van vzw’s als “DeBuren” en het Vlaamse Minderhedenforum van Wouter van Bellingen, de gangmakers in dit dossier. Dat er een bewuste aanslag werd gepleegd op het Vlaamse culturele erfgoed is niet eens het meest storende aan de pietenrel. Het ergste is dat deze enkel kon gebeuren dankzij de rijkelijke subsidies van de overheid voor deze politieke clubjes, die allemaal samen een staat binnen de staat vormen. Lees meer…

Griekse tragedie op Vlaamse wijze

Het waren opnieuw geen fraaie televisiebeelden die we de voorbije dagen te zien kregen. Enkele weken geleden waren we nog getuige van de storm binnen de N-VA met het vertrek van Hendrik Vuye en Veerle Wouters als gevolg. Deze week trokken donkere wolken samen boven het Vlaams Belang. We belden met beide protagonisten die met elkaar in aanvaring kwamen. Lees meer…

Nieuwe boeken Barbara en Frederik Pas: Communautaire stilstand met luizenkam bewerkt

Vele N-VA’ers zullen bij het doornemen van beide boeken van broer en zus Frederik en Barbara Pas door een onprettig gevoel bevangen worden. Want in essentie houden ze de partij van De Wever & co elk op hun eigen manier een communautaire spiegel voor. Dat dit slechts een pover resultaat oplevert, verbaast niet; het is nu eenmaal eigen aan de ‘strategie’ die door de partij gevolgd wordt. Maar dat het beestje zo mager uitvalt, daar schrokken zelfs beide Pas’en van. Lees meer…

Ook transfers via gezondheidszorg nemen toe

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds bericht elk jaar keurig over de opvallend grote verschillen in uitgaven voor gezondheidszorg tussen Vlaanderen en Wallonië. Die kloof neemt, blijkt nu, zelfs opnieuw toe. In 2010 was het verschil in de ziektekosten 50 euro per persoon. Vorig jaar bedroeg het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië tot 136 euro. Lees meer…

 

abonneer-nu