Over de boeiende tentoonstelling “Voor God en Geld: Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden”, heeft u in deze kolommen al een recensie kunnen lezen. De tentoonstelling, georganiseerd met steun van Fernand Huts van Katoen Natie, loopt tot en met 1 januari 2017, te Gent, Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster (ingang via de Lange Steenstraat).

Fernand Huts kwam enkele maanden geleden in het nieuws met zijn aankoop van een unieke pentekening van Pieter Paul Rubens. Huts vindt namelijk dat belangrijke Vlaamse kunst in Vlaanderen moet blijven en had 670.000 euro over om te beletten dat deze Rubenstekening naar een museum in het buitenland zou vertrekken.

Die tekening van Rubens is nu als een extraatje voor de bezoeker aan de tentoonstelling in Gent toegevoegd. Wie de tentoonstelling over de Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden nog niet bezocht heeft, mag niet lang meer dralen. De tentoonstelling is alle dagen (van dinsdag t/m zondag) te bezichtigen tussen 10 en 18 uur. Op maandag gesloten.

Meer informatie vindt u op: www.voor-god-en-geld.be

KvC