Afscheid van Johan vande Lanotte

2016-52_03_mad-burgerbeweging-mediumJohan vande Lanotte – Jogan of Vandela voor de ‘vrienden’ – houdt het dan toch voor bekeken als Kamerlid. Hij had dat wel al aangekondigd, maar het is in de politiek toch altijd ‘eerst zien en dan geloven’. Dinsdag hield hij zijn laatste tussenkomst over de begroting. Hij haalde nog eens flink uit naar de regering en kreeg het nog aan de stok met die andere oude politieke knar, Eric van Rompuy, die van geen plaats afstaan voor jong talent wil weten. Na afloop dankte Kamervoorzitter Bracke Vande Lanotte ‘voor zijn rol in de geschiedenis’ en kreeg hij een staande ovatie. Daarmee verdwijnt een oude Belgische krokodil uit de Kamer. Hij begon zijn carrière immers al onder de ondertussen hoogbejaarde burgemeester van Leuven, Louis Tobback, en heeft de woelige jaren en de electorale neergang van zijn partij allemaal meegemaakt. De gewezen teletubbie zal zich nu voltijds gaan bezighouden met het ijzeren keizerschap in Oostende met het oog op een nieuwe greep naar de macht aldaar in 2018. En zoals dat altijd gaat in het Brusselse politieke circus, zal niemand hem missen in de Wetstraat. Uit het oog, uit het hart. Erg symbolisch werd tijdens de zitting van donderdag ook zijn lege doos, het Zilverfonds, bij het groot huisvuil gezet en dus afgeschaft.


Tags assigned to this article:
2016-52Actueel

Related Articles

Op het Noorderterras

Johannes De man naast me kreeg een klapje op zijn schouder van iemand die achter ons voorbijliep. Tegelijk zei hij:

Grensbeveiliging: een blik op de Verenigde Staten

Recent besloot EU-land Hongarije om een hek neer te zetten op haar grens met Servië om migratie tegen te houden.

Zuur & Zoet

Unia Als Unia de eigen normen over racisme strikt en onpartijdig zou toepassen, zou het alle imams moeten vervolgen en