2016-52_14_nollet-filip-dabt-mediumWinterconcert

Pallieterke,

Op 21 december, het officiële begin van de winter, mochten we op het Koninklijk Paleis het warmste en meest feestelijke kerstconcert meemaken. De ganse familie was uitgenodigd, maar alleen ons Stridje is met man en kinderen komen opdagen. Ze was er precies niet graag bij, want ze wilde niet te kort bij haar schoonzus staan toen de familiefoto werd gemaakt. Omdat VTM zijn programma Royalty afgeschaft heeft, heb ik ervoor gezorgd dat dit concert werd opgenomen door RTL. Dan waren we zeker dat er geen verkeerde talen zouden gesproken worden.

Volgens sommigen was het een “schertsconcert”. Ook werd ik attent gemaakt op het feit dat sommige van mijn onderdanen dat woord “kerst” niet heel genegen zijn. Daarom hebben wij besloten vanaf volgend jaar dat evenement dan maar Winterconcert te noemen. Daarmee zullen alle huidige en toekomstige onderdanen wel tevreden zijn.

Onze Lorre was niet op het appel. Die vond het nuttiger om de boodschappen te gaan doen in de C. van Overijse, zeker om Claire een beetje te ontlasten. Maar hij was “vergeten” zijn portefeuille mee te nemen en toen hij aan de kassa kwam, vroeg hij aan de kassierster of hij niet “op de poef” kon kopen. De gerant van de winkel was niet van dat gedacht en dan is hij maar terug naar Tervuren gereden om zijn geld te gaan halen.

De dag na het concert waren Hare Majesteit in ikzelf uitgenodigd om te gaan eten in een restaurant van buurthuis Chambery in Etterbeek. Aangezien het een gratis maal was, hebben wij de uitnodiging met beide handen aangenomen. Dat is weer dat uitgespaard in het huishoudbudget. Dat andere aanwezigen moesten wel betalen, alhoewel, aan een schappelijk prijsje. En in de namiddag kregen we nog een lekker kopje koffie met een stukje taart. C’était délicieux.

Jullie weten toch nog dat ik op 2 februari 2002, toen ik nog prins was, een eredoctoraat mocht ontvangen aan de KUL uit de handen van rector André Oosterlinck. Dit feit werd toen door enkele wetenschappers als een belediging ervaren. De rector echter werd door mijn papa in 2004 als dank in de erfelijke adelstand opgenomen met de persoonlijke titel van baron. In mijn dankwoord had ik de nadruk gelegd op de rol van het gezin en voor nationale en internationale solidariteit. Volgende maand is het de beurt aan Mutti Merkel om in mijn voetsporen te treden, als dank voor barmhartigheid, en zoals ik, voor nationale en internationale solidariteit met alle volkeren van deze wereld. Ik hoop dat ze de reis naar Leuven zal schaffen.

Enfin, de royale groeten uit La(e)ken van uw koning, Hare Majesteit de koningin, de kroonprinses en de ganse sibbe. En ook voor iedereen een zalig kerst- of winterfeest en een gelukkig nieuwjaar op 1 januari, of een andere datum naar keuze.

Flupke van België