2016-52_12_maarten-terrorisme_truck-mediumDe media “verdedigen” zich tegen de N-VA

Het heeft deze week weer eens gestormd rond de N-VA. Wat op het eerste zicht een onschuldige reportage over het gebruik van de sociale media door de politieke partijen leek, veranderde snel in een controverse rond de #IkSteunTheo-campagne van de N-VA. Groen vond het immers nodig de N-VA ervan te betichten valse retweets aangekocht te hebben. Lees meer …

Frankrijk en België behoren tot de meest bedreigde landen

Zelfs indien IS in Syrië en Irak verslagen wordt, dan nog zal die organisatie een belangrijke bedreiging blijven voor Europa. Trouwens, niet alleen IS, ook Al-Qaida en Al-Nusra passen hun operationele en communicatietechnieken aan. Toenemende propaganda moet de zogenaamde eenzame wolven in het Westen blijven inspireren tot het plegen van terroristische aanslagen. Dit is zowat de eindconclusie van het meest recente rapport van Europol over de terreurdreiging in Europa. De aanslag in Berlijn, gepleegd door de Tunesiër Anis Amri, leverde daarvan alweer een jammerlijk bewijs. Frankrijk en België behoren tot de meest bedreigde landen. Lees meer …

Jozef de Kesel: de kardinaal van de islam

“In zijn kersthomilie besteedde de kardinaal aandacht aan de moordende aanval op een onschuldige christelijke traditie in Berlijn. Hij vroeg de gelovigen om te bidden voor de slachtoffers van de terreuraanslag en voor alle anderen die dit jaar de dood vonden door religieus geweld. Hij verzocht de wereldlijke leiders om niet te vergeten dat de christenen nog steeds de meest vervolgde geloofsgroep ter wereld vormen. Aan de moslims vroeg hij om meer respect te betonen voor vrouwen, homo’s en mensen van een ander geloof.” Lees meer …

Mohammedaanse slavendrijvers

In de Verenigde Staten leven 41 miljoen zwarten; grotendeels afstammelingen van Afrikaanse slaven. In de mohammedanenlanden zijn nergens grote concentraties zwarten aanwezig… Lees meer …

Communautaire oven zelfs met Kerst niet dicht

Zou je verwachten dat het communautaire nieuws in een politiek kalme kerstweek even volledig uit beeld verdwijnt? Dat is niet het geval. Ook de voorbije dagen sijpelt het door in de informatie over tal van dossiers. Lees meer …

Hoogmoed van Assad

Aleppo was niet de laatste veldslag van het Syrisch conflict, wel het begin van een nieuw hoofdstuk. Hoewel president Assad niet zo lang geleden afgeschreven was, kan men zich vandaag geen Syrië zonder hem inbeelden. Maar de ambitie die zijn succesvolle terugkeer naar de voorste rij van de bühne opleverde, zou wel eens de grootste splijtzwam met zijn belangrijkste buitenlandse bondgenoot kunnen worden. Welkom in Syrië, versie x.0. Lees meer …

Praten met Eddy Bruyninckx: “De haven kan op mij blijven rekenen”

In het Brasschaatse Sint-Michielscollege, waar hij zijn ‘middelbare’ deed, werd hulde gebracht aan havenbaas Eddy Bruyninckx. Die gaat per 1 januari met pensioen. Zowat heel de Vlaamse politieke, maritieme en industriële wereld was aanwezig. Eddy Bruyninckx noemde het leiden van de haven “de mooiste job in Vlaanderen”. Dat hij Vlaanderen en niet België vernoemde, wijst op zijn Vlaamse gezindheid. Lees meer …

De doden van Nice (Theodore Dalrymple)

De Britse auteur Somerset Maugham zei van zichzelf dat hij verslaafd was aan lezen en dat daar niets glorieuzer aan was dan verslaafd te zijn aan een drug. Hij ervoer na enkele uren gelijkaardige symptomen indien hij niets dat afgedrukt was kon bekijken en hij zou liever de dienstregeling van de treinen lezen dan helemaal niets. Schopenhauer stelde dat lezen een manier kan zijn, en vaak is, om te vermijden zelf te moeten denken. Lees meer …

 

abonneer-nu