2016-52_05_jancart-gelukkig-nieuwjaar-mediumBeste wensen

Het nummer dat u in handen heeft, is meteen het laatste nummer van deze jaargang. Niet getreurd, volgende week zijn we er meteen met het eerste nummer van 2017. En we beloven u opnieuw 52 nummers van ’t Pallieterke.

Intussen werkt het secretariaat volop aan de hernieuwing van de abonnementen. Mocht u nog niet betaald hebben, doe deze week dan het nodige. Het bespaart ons enorm veel tijd en geld als we geen herinneringsbrieven moeten sturen. Dank.

Aan de vooravond van 2017 kan ik u enkele grootse ideeën aankondigen. Om te beginnen start volgende week een nieuwe medewerker – Jan – die zich zal bezighouden met de uitgave van boeken. Er liggen er al vijf (bijna) klaar voor druk, en de taak van de nieuwe medewerker zal er eveneens in bestaan nieuwe manuscripten op te sporen.

Ook het digitale platform www.sceptr.net wordt verder ondersteund en uitgewerkt door Jonas. Samen met Jan en Wart zal hij ook de videopoot uitbouwen. Daartoe hebben we geïnvesteerd in een kwalitatieve videocamera en een montageset. Het maken van eigen filmpjes is een promotioneel hulpmiddel om ’t Pallieterke en sceptr.net op een moderne manier aan een jonger publiek bekend te maken via sociale media.

Staat ook op mijn agenda van 2017: het opstarten van de digitalisering van de historische jaargangen van ’t Pallieterke. Hoewel dit niet superdringend is, en al iets langer is blijven liggen dan de bedoeling was, nemen we één dezer dagen een beslissing. In ieder geval wordt het digitaliseringsproject in 2017 afgerond.

U ziet, beste lezers en lezeressen, de ploeg van ’t Pallieterke zit vol energie en bulkt van de grootse plannen. En dat is allesbehalve vanzelfsprekend in deze moeilijke tijden; de gedrukte media hebben het niet gemakkelijk.

U als lezer kunt ons steunen, door ’t Pallieterke bekender te maken in uw omgeving. Gratis promotie-exemplaren liggen steeds ter beschikking.

Tot slot wens ik u prettige eindejaarsfeesten en een strijdbaar 2017.

Karl van Camp

Hoofdredacteur ‘t Pallieterke