Neen, ik zit niet terug op mijn bank.

De reden van dit schrijven is heel anders en het kost mij ook geen moeite.

De vorige Pallieter, waarin ik afscheid nam, lag nog maar pas in de krantenwinkels of ik kreeg al reacties op mijn vertrek. Sommigen stuurden een briefje naar de redactie van ’t Pallieterke, anderen naar mij thuis. Zij hadden mijn adres gevonden op mijn webstek. Het waren allemaal lieve reacties en gelukwensen uit Vlaanderen, waarvoor dank! Vrienden van mij, die het ‘t Pallieterke lezen, ontdekten plotseling dat ik die TdW was.

Vanwaar TdW komt? Ik schreef ooit enkele Vlaamse Filmpjes als Tiny Dewit. Mijn vrouw heet Tinneke en ik was een wittekop (nu grijs). Lang hield ik dat vrouwzijn niet vol. Ik moest mijn echte naam als jeugdauteur waarmaken.

Als schuilnaam in ‘t Pallieterke gebruikte ik later TdW.

Wanneer ik achterom kijk, kan ik alleen maar de uitgevers van mijn boeken bedanken uit de grond van mijn hart. Maar het ‘t Pallieterke steekt er ver bovenuit.

Jo Briels (Jo komt van Jozef)