Moed in het onderwijs? Het applaus van de kiezer is al hoorbaar

Het kernkabinet van de Vlaamse regering is er nog niet in geslaagd een akkoord te sluiten over de hervorming van het secundair onderwijs. Krijgt men ze rond tegen 1 september 2018, zoals afgesproken? De nieuwe ministerraad van vrijdag zou ons iets wijzer moeten maken. Mogen we even het vingertje opsteken? Wijs zou zijn de boel uit te stellen, tot de driftkikkers zijn bedaard. Lees meer…

De Standaard zet Abou Jahjah aan de deur

Zondag kwamen 4 Israëlische soldaten om het leven. 17 anderen werden gewond. Een Palestijnse terrorist (waarschijnlijk een IS-sympathisant) reed met een vrachtwagen in op een groep soldaten die net uit een bus waren gestapt. Hij reed daarna nog eens achteruit, om zoveel mogelijk gewonde slachtoffers af te maken. Lees meer…

Het feest van de haat

Ze zijn nog met z’n dertigen en ze zijn minstens 90 jaar oud. Ze hebben een woelig leven meegemaakt, en ze hebben op een zeker moment een keuze gemaakt die achteraf bekeken als ‘fout’ werd gecatalogeerd. Meer nog: zij zijn ervoor gebroodroofd en hebben ervoor geboet in de Belgische kerkers… Lees meer…

De beveiliging van Zaventem: kaas met (veel) gaten

Als we Brussels Airport, onze politici, de politie en het leger mogen geloven, dan worden sinds de aanslag van 22 maart 2016 zeer zware beveiligingsmaatregelen genomen in onze nationale luchthaven. Als passagier een bom mee aan boord nemen, zal niet lukken. Maar wat met de talrijke werknemers die toegang hebben tot gevoelige zones en zich op hun Facebookpagina doodleuk bekennen tot het radicale islamisme en zelfs jihadisme? En wat met de moslims die men toch maar beter niet tot ons land zou toegelaten? Daar waren de voorbije maanden nogal wat voorbeelden van. Is de beveiliging van Zaventem een lachertje? Haatpredikers passeren in elk geval de grenscontrole alsof ze naar Plopsaland gaan.  Lees meer…

EU verspilde miljarden in corrupt Oekraïne

U herinnert zich ongetwijfeld het artikel waarin we aantoonden dat Europa een miljard euro verspild heeft in Moldavië. Welnu, volgens de Europese Rekenkamer heeft Europa nog veel meer geld verspild in Oekraïne. Lees meer…

 

abonneer-nu