Niet conservatieven, maar dromers zoals Verhofstadt creëren risico

Iemand moet Verhofstadt eens uitleggen dat zijn optredens geen goeie zaak zijn voor de Vlaamse en Europese liberalen. Onlangs was het bij zijn bezoek aan Londen (BBC) weer prijs. Hij vergeleek er Trump met Poetin en IS. Hij noemde er zonder enige nuance nationalisme verantwoordelijk voor de Holocaust, voor twintig miljoen slachtoffers. “Vandaag winnen nationalistische partijen weer aan populariteit. Het gaat niet om nationalisme gebaseerd op nationaliteit, maar om nationaliteit gebaseerd op etniciteit. Dat is spelen met vuur”, aldus Verhofstadt. Lees meer …

De Nationale Bank: belgicistischer kan bijna niet

In ‘De Geldmakers’ vertelt journaliste Véronique Goossens wat er zich achter de schermen van de Nationale Bank afspeelt. Eén van de meest opvallende vaststellingen is dat de Nationale Bank in een sterk gefederaliseerd land een belgicistisch bastion is. Regionale economische indicatoren worden in studies met tegenzin meegegeven en lopen vaak jaren achter. Lees meer …

Filip heeft het staakt-het-vuren geschonden (Bart Maddens)

Sinds de regeringsvorming bestaat er tussen de N-VA en koning Filip een stilzwijgend staakt-het-vuren. De N-VA laat de koning met rust. Het spervuur van lastige vragen over de monarchie in de Kamer is stopgezet. De N-VA-ministers leven stipt hun protocollaire verplichtingen na. Tijdens het militair défilé van 21 juli ontbreken Jan Jambon en Steven Vandeput niet op het appel. Lees meer …

Praten met Koen Metsu: “Wetgeving alleen zal het terrorisme niet terugdringen”

Koen Metsu (N-VA) is Kamerlid en burgemeester van Edegem. Hij is ook voorzitter van de tijdelijke Kamercommissie Terrorismebestrijding die werd opgericht in november 2015, na de aanslagen in Parijs. De federale regering stelde toen 18 maatregelen voorop in de strijd tegen het terrorisme, na reeds 12 maatregelen te hebben genomen in januari 2015. In de commissie worden de voorstellen omgezet in wetgeving. Ze is niet te verwarren met de Bijzondere Onderzoekscommissie die in het leven werd geroepen naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Brussel en Zaventem op 22 maart 2016 en waarvan Patrick Dewael (Open Vld) voorzitter is. Lees meer …

Boeken die het salafisme propageren: in Nederland verboden, bij ons vrij te koop

De parallelle economie van de moslims (1)

Niet dat men alle moslims mag viseren, zeker niet, maar er is een almaar groeiende groep van salafisten die er in ons land meer dan de kantjes afloopt. Moslims die hier een sociale woning betrekken terwijl ze in hun thuisland eigenaar zijn van een huis. Het zou volgens de regels van de huisvestingsmaatschappijen onmogelijk moeten zijn en toch gebeurt het, met vernuftige constructies. Lees meer …

De halal voedingsindustrie? Niets geregeld! En wat te denken van de boeken die de meest radicale boodschappen verspreiden, die in het buitenland zijn verboden, maar bij ons doodleuk worden verkocht? Onze politici staan erbij en kijken ernaar zoals konijnen voor een lichtbak. Tijd om een paar deksels te lichten. We beginnen met de literatuur.

Koning Filip: “Mijn tuin is mijn koninkrijk” (satire)

Noem het gerust uniek. Voor het eerst in de geschiedenis van om het even welk land, mag ‘t Pallieterke op audiëntie bij Zijne Koninklijke Hoogheid Filip I. Weliswaar op voorwaarde dat er met hem niet ‘de draak wordt gesteekt’ of ‘het zotteke gehoud wordt en gelach en zo in générale’. Redelijke vragen van een vorst. Onderwerp van gesprek: het openstellen van de koninklijke tuinen voor het brede publiek. “Brede publiek? Ik wil niet de dikzak in de tuin!” Lees meer …

 

abonneer-nu