N-VA mag een ‘grand slam’ in de steden vergeten

In 2018 inbreken in alle belangrijke Vlaamse stadsbesturen en daarna op de golf van de overwinning scoren in 2019. Dat was tot voor kort de strategie van de N-VA. Maar de Vlaams-nationalisten beseffen dat enkele rode bastions moeilijk in te nemen zullen zijn. Gent is een verloren zaak omwille van Bracke-gate. Maar ook Brugge en zeker Oostende uit het rood halen, lijkt een onmogelijke opdracht. Lees meer …

Brussel wil luchthaven Zaventem slopen

We schreven het vorige week reeds: de werkelijke agenda van Brussel inzake de luchthaven van Zaventem is de liquidatie ervan. Brussel wil de luchthaven van Zaventem goeddeels slopen om de trafiek en tewerkstelling maximaal naar Wallonië te versassen. Het personenverkeer richting Charleroi, de cargo naar Bierset bij Luik. Dit is zelfs geen verborgen agenda. FDF’er Didier Gosuin heeft dit maanden geleden al onverbloemd verklaard. Afgelopen weekend deed zijn slippendrager Guy Vanhengel daar nog een schep bovenop met zijn voorstel in La Libre Belgique om de luchthaven twee kilometer oostwaarts te verhuizen. Lees meer …

Kreeg premier Leburton smeergeld van Mobutu?

In 1975 zou de Zaïrese premier, Jean N’guza Karl-i-Bond, 20 miljoen Belgische frank (zowat 500.000 euro) via de journalist Pierre Davister, een naaste van Mobutu, aan premier Edmond Leburton overhandigd hebben. Het geld zou een beloning zijn voor bewezen diensten van Leburton aan Mobutu. Leburton heeft dat uiteraard ontkend. Maar geen rook zonder vuur, niet? Lees meer …

De islam en de banken: Hoe vindingrijk zijn met de onreine rente?

Wanneer het gaat om het beheer van hun geld zitten moslims vaak met een gewetensprobleem. Op een termijnrekening wordt rente betaald en dat kunnen ze eigenlijk niet ontvangen, want rente is onrein, haram dus. De moslim kan met zichzelf in het reine komen door die rente weg te schenken. Problematischer is het wanneer hij een huis wil kopen en dat niet kan zonder een hypotheeklening. Lees meer …

Uitholling NAVO zet zich voort

Het einde van de NAVO is bij gebrek aan een alternatief niet voor morgen, maar een verdere verwatering van de alliantie staat in de sterren geschreven. De combinatie van een tanende militaire slagkracht en enkele netelige conflicten zou wel eens een dodelijke cocktail kunnen opleveren. Lees meer …

Marginaal verzet tegen de ‘Trump van Durbuy’

Inwoners van de stad Durbuy in de Ardennen verzetten zich tegen de plannen van de Vlaamse ondernemer Marc Coucke om er een groot pret- en belevingspark uit te bouwen. Maar hun protest blijft marginaal. “Een park groter dan Disneyland.” Zo bestempelde Marc Coucke ‘La Petite Merveille’, het pret- en belevingspark dat hij in Durbuy in de provincie Luxemburg wil bouwen. 100 miljoen euro wordt geïnvesteerd. Misschien had de miljardair de term Disneyland beter niet gebruikt. Blijkbaar werkte dat bij een aantal inwoners als een rode lap op een stier. Lees meer …

Draagvlak Eurostadion smelt weg

De afgelopen week moest Ghelamco de enige klap na de andere incasseren. Zoals we hadden voorspeld, maakte RSC Anderlecht eind vorige week bekend dat het niet naar het Eurostadion wil verhuizen. De club werd (vreemd genoeg) niet betrokken bij de ontwerpen en bij de studie van het Milieu Effect Rapport en voelt zich voor voldongen feiten gesteld. Lees meer …

 

abonneer-nu