2017-05_03_EDC-Romanie zonder tekst (Medium)Miss België en haar opgeklopt drolletje

Op 14 januari werd de 19-jarige Romanie Schotte tot Miss België gekroond. Erg lang kon de Brugse schone niet van de titel genieten, want niet veel later hadden de Franstalige media een ‘ongeoorloofd’ bericht op haar Instagram ontdekt. Een volger reageerde op de aanwezigheid van een zwarte man in de achtergrond op een van haar foto’s met “That nigga”, waarop Romanie antwoordde met ‘I know’ en de beruchte kaka-emoji. De onlinepetitie ‘Get Miss Belgium 2017 decrowned’, om haar kroontje af te nemen, telde op 31 januari 8.168 handtekeningen.

Om haar goede wil te tonen, stuurde Romanie ons deze foto door. Dit keer speelde ze op zeker. Geen kaka, maar wel Wouter Vanbellingen, een sluier én een kroontje van Oxfam op de foto. Succes Romanie! Zo komt het zeker goed.