Moslim als slachtoffer, Indiër als dader

Enkele weken geleden, toen het eerste inreisverbod van president Trump nog van kracht was, wilde de islamitische atleet Tanveer Hussain, uit de Indiase deelstaat Kasjmir, deelnemen aan een wedstrijd sneeuwschoenlopen in de Verenigde Staten. Maar hij mocht het land niet in. Waarom, is onduidelijk. India stond niet op de lijst van landen waarop het inreisverbod betrekking had. Als we een gokje mogen wagen: we veronderstellen dat Tanveer Hussain verdachte contacten had met de islamitische terroristen die al jaren dood en verderf zaaien in Kasjmir. Zoals te verwachten was, kreeg dit arme slachtoffer van trumpiaanse islamofobie onmiddellijk steun van de “liberals”, onder andere van een vooraanstaande Democratische senator. Ook de BBC zette haar schouders eronder. Daar noemde men Tanveer Hussain een “Kashmiri muslim athlete”. Er werd aan de nodige touwtjes getrokken en die arme atleet werd toch in de VS binnengelaten. Kort daarop werd hij gearresteerd, wegens zedenfeiten met een twaalfjarig meisje. Haar ouders waren waarschijnlijk bekrompen racisten en islamofoben, want ze hadden zelfs klacht ingediend. De BBC maakte daar ook melding van. Ja, ja! Ze staken het niet in de doofpot. Maar nu noemden ze Tanveer plots een “Indische atleet”. Ineens was hij geen “muslim” meer. Helemaal volgens de politiek correct strategie van censuur en misleiding. Moslims worden in media alleen als slachtoffers vernoemd, nooit als daders.

Censuur door “technische defecten”

Scott Taylor zetelt in het Huis van Afgevaardigden voor de Republikeinen, maar voordien was hij een commando bij de beroemde elite-eenheid Navy Seals. Hij vocht in Irak als scherpschutter en hij was altijd een criticus van Obama. Ondanks enkele progressieve vlekjes op zijn politieke carrière steunt hij nu voluit het beleid van president Trump. In een vraaggesprek met CNN zei hij: “Juist vandaag heeft de FBI cijfers bekendgemaakt waaruit blijkt dat 30 procent van hun onderzoeksdossiers inzake binnenlands terrorisme te maken heeft met vluchtelingen.” Maar verder kwam hij niet, want in de volgende zin viel de verbinding zogezegd weg en daar verschenen de gekleurde balkjes, die bij CNN gebruikt worden om een technische storing aan te duiden. Niemand geloofde dat het echt een storing was. Het is niet de eerste keer dat zoiets op een strategisch moment gebeurt. In een vraaggesprek met Berny Sanders tijdens de verkiezingscampagne, viel de verbinding plots uit nadat Sanders de uitdrukking “CNN fake news” had gebruikt. Sanders is extreemlinks, maar hij was de rivaal van CNN’s lieveling, Hillary Clinton.

Een hellegat uit de derde wereld

“Man uit Burke County veroordeeld wegens verkrachting van dertienjarig meisje.” “Man uit Burlington beschuldigd van kinderverkrachting.” “Man pleit schuldig in zaak kinderverkrachting”. Wat hebben deze titels uit Amerikaanse kranten gemeenschappelijk? Dat al de seksuele delinquenten immigranten – legaal of illegaal – uit Latijns-Amerika waren en dat de kranten probeerden dat in de doofpot te stoppen met de nietszeggende term “man”. Een rechtse webstek in de staat North Carolina verzamelde duizend zulke krantentitels, alleen al over de eigen staat North Carolina, allemaal met het doofpotmechanisme dat zowel in de VS als in Europa gebruikt wordt om criminaliteit van buitenlanders voor het grote publiek verborgen te houden: “een man” in plaats van “een Mexicaan” of “een Salvadoraan”. Die doofpot is nodig, want 90 procent van de kinderverkrachters zijn latino’s. In sommige gevallen staat er in de krant dat de dader een Amerikaans staatsburger is – wat niet noodzakelijk gelogen is – maar dan blijkt wel dat hij in de rechtszaal een tolk nodig had. Natuurlijk dwepen al die journalisten niet met Latijns-Amerika zoals zij met de islam dwepen. Dat hoeft ook niet. Zij zullen zonder onderscheid des persoons alle allochtonen verdedigen en hun misdaden goedpraten en in de doofpot stoppen, zelfs als ze terroristen, verkrachters, moordenaars of pedofielen zijn. Het heeft geen belang of de daders Arabieren, Bantoes, Berbers, Eritreeërs, latino’s, Pathanen, Turken of zigeuners zijn. Zo lang zij maar bijdragen tot de ondergang van de blanken en van de gehate westerse beschaving. Zoals Ann Coulter het ooit plastisch uitdrukte: “The Left’s Plan to turn our country into a Third World Hellhole.”

Asiel voor oorlogsmisdadigers

In 1999 trok zelfs het linkse Vrije Nederland aan de alarmbel omdat tientallen Afghaanse oorlogsmisdadigers en folteraars van het gevallen communistische terreurregime asiel hadden gekregen in Nederland. Het ging om politici en militairen van de marionettenregering die door de Sovjets in Afghanistan was geïnstalleerd. België verleende toen trouwens veilig onderdak aan Rwandezen die hadden meegewerkt aan de genocide van 1994. In de gevallen waar het asiel toch werd geweigerd, konden die zwarte moordenaars ongestoord illegaal in het land blijven. Intussen verblijven er alleen al in Nederland zo’n duizend oorlogsmisdadigers uit Irak, Syrië, Afghanistan of IS-gebied. Het beleid ter zake is zeer laks. Zelfs als die “vluchtelingen” op hun eigen Facebookpagina staan te bluffen met een kalasjnikov in de hand en in het uniform van een islamitische militie of een folterende “veiligheidsdienst”, dan worden zij nog niet afgewezen als er geen “bijkomend bewijs” is. En als ze niet erkend worden als asielzoekers, omdat de bewijzen te sterk zijn om genegeerd te worden… dan kunnen ze toch in Nederland blijven. Ze werden niet uitgezet, meestal op basis van de absurde regel dat iemand niet uitgewezen kan worden naar een land waar een oorlog woedt. Oorspronkelijk was asiel bedoeld voor de slachtoffers van folteringen, vervolgingen en terreur. Nu beschermt het de daders.

Iran wint

Dat IS in Syrië en Irak steeds zwaardere verliezen lijdt en steeds meer terrein verliest, is natuurlijk een goede zaak voor het Westen. Het is een illusie dat IS-strijders ooit “gederadicaliseerd” zullen kunnen worden. Het slechte nieuws is dat zij zich momenteel hergroeperen en reorganiseren in Europa, waar niemand de moed heeft echt oorlog tegen hen te voeren. Uit Israël komt nog meer slecht nieuws, dat nog meer risico’s inhoudt: de Syrische troepen die vroeger de bestandslijn op de Golanhoogvlakte bewaakten, zijn vervangen door eenheden van de Iraanse Revolutionaire Garde. Die staan nu oog in oog met het Israëlische leger. Een grondoorlog tussen Israël en de ayatollahs wordt plots een reële en angstaanjagende mogelijkheid. IS verliest, inderdaad, maar de geopolitieke winst zal geïncasseerd worden door Rusland en Iran, die nu strategische posities hebben veroverd, zowel aan de Middellandse Zee, vlakbij Turkije, als meer oostelijk, vlakbij Israël en Jordanië. Poetin heeft zich ontpopt tot de kampioen, wapenleverancier en bondgenoot van de sjiitische islam.

Geen nieuwe Sobieski

Rutte had nog maar juist een prachtig toneelstukje opgevoerd waarin hij de rol speelde van koning Sobieski die de Turken versloeg voor de poorten van Wenen… euh, Rotterdam. Maar nog terwijl hij aan het tellen was hoeveel aarzelende kiezers hij daarmee had teruggewonnen van Wilders, lekte uit dat hij op 6 maart 2016 samen met Merkel een capitulatieverdrag had afgesloten met de Turken, waarin hij beloofde jaarlijks 150.000 tot 250.000 “vluchtelingen” uit Turkije naar Europa te laten overkomen. Dat verdrag was niet geheim, maar die bepaling over de aantallen “vluchtelingen” was dat wel. Geen enkel ander EU-land was daarvan op de hoogte gebracht. Dat was de echte Rutte. Allerminst een nieuwe Sobieski. Het zou naïef zijn te denken dat Rutte plots het licht heeft gezien en dat zijn harde – en terechte! – maatregelen tegenover de Turken het begin zijn van een echte koerswijziging. We hopen dat we ons vergissen, maar we denken dat Rutte na de verkiezingen zijn toneelmasker zal afwerpen en gewoon zal doorgaan met zijn pro-islamitische en pro-immigratiebeleid, en opnieuw luizige deals met Erdogan zal sluiten. En misschien laat hij 100.000 extra inwijkelingen in Europa binnen, om de woede van de sultan af te kopen.