Franstalige media poken Vlaams-Waals vuur op

Charles Michel klopte zich vorige week op de borst: hij pochte dat België nu al drie jaar communautaire stilte kent en de aandacht enkel nog gaat naar sociaaleconomische uitdagingen. Zelfs bij de federale oppositiepartij PS wordt de communautaire trom iets minder geroerd. De aandacht gaat vooral naar de bedreiging op links van de PTB. De Waals-Vlaamse tegenstellingen worden nu vooral opgepookt door een paar Franstalige media, RTL/TVI en Le Vif voorop. Tot in het belachelijke. Lees meer …

Allochtone partijen: een goede zaak

Het was te denken. Het succesje van de allochtonenpartij DENK bij de Nederlandse parlementsverkiezingen brengt een aantal mensen in Vlaanderen op hetzelfde idee. De eerste was Ahmet Koç, de Erdogan-sympathisant die vorig jaar uit de sp.a werd gezet. En uiteraard is de onvermijdelijke Abou Jahjah ook weer daar. Lees meer …

Vzw’s islamonderwijs juridisch niet in orde

Op 23 september 2002 wordt het ministerieel besluit (MB) ‘houdende intrekking van de erkenning van het Executief van de Moslims van België als erkende instantie’ en ‘houdende erkenning van de vzw Islam Vlaanderen als erkende instantie van de erkende godsdiensten’ in Vlaanderen goedgekeurd. Bevoegd minister is Marleen Vanderpoorten. Lees meer …

Vlaamse politici snappen Nederland niet

Na iedere verkiezingsuitslag, hetzelfde fenomeen. Politici dwepen graag met het electorale succes van zogenaamde ‘zusterpartijen’ in het buitenland. Wouter Beke (CD&V), Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Tom van Grieken (Vlaams Belang) mochten bij ‘Terzake’ komen uitleggen waarom hun bevriende partijen in Nederland de verkiezingen wonnen. Dat leverde bevreemdende televisie op. De vergelijkingen die gemaakt werden, sloegen nergens op. Lees meer …

Martin McGuinness “terrorist” en vredestichter

Toen men op dinsdag 21 maart in het ochtendnieuws van Radio 1 het overlijden van Martin McGuinness meldde, zei de journalist van dienst dat de man, die een voormalig kopstuk van het IRA was, tot voor kort nog als vice-eersteminister deel uitmaakte van de Noord-Ierse regering. Om dat te kunnen verklaren, moeten we even naar de Ierse geschiedenis verwijzen. Lees meer …

 

abonneer-nu